8 afatet dhe detyrimet që duhet të kenë parasysh bizneset për muajin janar


Dhjetëditëshi i dytë i muajit janar është i “mbushur” me afate për dorëzimin, deklarimin e pagesën e një serë taksave.

Referuar kalendarit tatimor, në këto data janë afatet e fundit të dorëzimit të librave të shitjes dhe të blerjes për muajin dhjetor, të deklarimit dhe pagesës së TVSH-së, të taksave kombëtare, rentës minerare etj.

Kalendari tatimor

10 Jan 2020

Afati i fundit i dorëzimit në mënyrë elektronike të librave të shitjes dhe blerjes për periudhën Dhjetor 2019.

14 Jan 2020

Afati i fundit i deklarimit elektronik dhe i pagesës së TVSH-së për periudhën Dhjetor  2019.

15 Jan 2020

Afati i fundit i deklarimit dhe pagesës së taksave kombëtare për periudhën Dhjetor 2019

15 Jan 2020

Afati i fundit i deklarimit dhe pagesës së rentës minerare të muajit Dhjetor 2019.

15 Jan 2020

Deklarimi dhe pagesa e detyrimeve tatimore për lojërat e fatit në veprimtarinë e realizuar në periudhën Dhjetor 2019.

15 Jan 2020

Këstet e tatimit mbi fitimin, mund të paguhen edhe në baza mujore, jo me vonë se data 15 e çdo muaji, por afati i fundit i parapagimit të këstit  tremujor të tatimit mbi fitimin, për muajt Janar, Shkurt , Mars është data 30 Mars 2019.

20 Jan 2020

Afati i fundit i deklarimit dhe pagesës së Tatimit në Burim për periudhën Dhjetor 2019.

20 Jan 2020

Afati i fundit i deklarimit të listëpagesës dhe pagesës së  Kontributeve të Sigurimeve Shoqërore, Shëndetësore dhe Tatimit mbi të Ardhurat nga Punësimi për periudhën Dhjetor 2019.

Skan TV

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale