4 elementë që çdo lider do të njohë për empatinë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 03/07/2019

4 elementë që çdo lider do të njohë për empatinë

Share
nga Admin
Kor 03, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Melinda Gates është një filantrope amerikane dhe ish-menaxherja e përgjithshme në Microsoft. Melinda Gates zgjodhi një fjalë të vitit: Ndjeshmëria.

Sipërmarrësit janë të ndjeshëm sepse kuptojnë pikën e dobët tek konsumatorët për të bërë zgjedhjen e duhur, për të plotësuar nevojat e klientëve. Ndjeshmëria nuk është e mirë vetëm për sa i përket fushës së biznesit, por është e mirë edhe për njerëzimin. Do të shohim sesi ndjeshmëria ndikon në vendin e punës dhe ndjeshmërinë si udhëheqëse për të drejtuar të tjerët.

Marc Lore na njeh me dështimet dhe sukseset e saj por ajo çfarë është më e rëndësishme janë mësimet që ajo ka nxjerrë prej tyre.

Empatia mund të mësohet. Brene Brown e përqas ndjeshmërinë me marrëdheniet. Satya Nadella e lidh ndjeshmërinë me novacionin dhe Tim Cook e me idenë e të qënurit gjithëpërfshirës. Hulumtimi tregon se ata që besojnë se ndjeshmëria mund të zhvillohet, angazhohen për realizimin e saj.

Ndjeshmëria është ngjitëse. Për të patur një ekip me një sjellje të ndjeshme duhet të filloni nga vetja juaj. Ju jeni pasqyra e ekipit tuaj dhe ju do t’i drejtoni ata drejt suksesit që të formojnë një kulturë e cila ju jep besim dhe gjithëpërfshirje.

Lexo: 7 aftësi që do t’ju ndihmojnë në marrëdhëniet tuaja me njerëzit

Ndjeshmëria kërkon lidhje, ne gjithmonë jemi në kërkim të një ndjenje brenda vetes tonë për t’u përshtatur me individët e tjerë.  Marc Lore thotë: “Kam gjetur mënyrën më të mirë për t’u lidhur me një individ: ndërtimi i besimit dhe të qënurit transparent për dobësitë e tua”.

Ndjeshmëria mund të jetë sfiduese. Të jesh i ndjeshëm në një situatë të caktuar vjen më natyrshëm kur keni qënë i pranishëm në të njëjtën situatë. Kjo na lejon që t’i prekim dhe një herë ndjenjat dhe në këmbim t’i ndajmë me të tjerët.

Kur ndjeshmëria nuk është recioproke mos u dorëzoni. Do të vijë një moment kur ajo do jetë sfiduese dhe do keni më shumë anë pozitive në kthim.

Amantia Kullolli

INC