100 mijë lekë gjobë nëse nuk raportoni ortakun e ri në QKB brenda 30 ditësh » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 09/05/2019

100 mijë lekë gjobë nëse nuk raportoni ortakun e ri në QKB brenda 30 ditësh

Share
nga Admin
Maj 09, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Nëse keni një biznes në ortakëri dhe po planifikoni ta ndryshoni atë, duhet të keni parasysh ta raportoni në Qendrën Kombëtare të Bisnesit brenda 30 ditësh. Përndryshe do të përballeni me gjobë.

Një projektigj i prezantuar në Kuvend, që parashikon rriten e transparencës në sipërmarrje ka rritur masën e gjobës në rast se nuk regjistrohet në afat ndryshimi i ortakut në biznes.

Lexo: Guida e Biznesit nga QKB

Sipas projektigjit, “parashikohet se aplikimi për ndryshimin e ortakut dhe/ose  strukturës së ortakërisë të personit juridik bëhet brenda 30 ditëve kalendarike nga data e ngjarjes së rrethanës faktike të ndryshimit të ortakut dhe/ose strukturës së ortakërisë, me përjashtim të rasteve të parashikuara nga ligji”.

Mos regjistrimi i tij brenda 30 ditëve kalendarike nga data e ngjarjes faktike të ortakut dhe/ose strukturës së ortakërisë, me përjashtim të rasteve të parashikuara nga ligji, përbën kundërvajtje administrative dhe dënohet me gjobë 100 000 lekë, sipas projektligjit.

Ky detyrim lind edhe për shoqëritë aksionare.Evente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00