10 Familjet më të pasura në Shtetet e Bashkuara të Amerikës


Sipas një raporti të Institutit Amerikan për Studime Politike, dhjetë familjet më të pasura në Shtetet e Bashkuara të Amerikës zotërojnë rreth 530 miliardë dollarë.

Raporti thotë se pasuria është trashëguar nga një brez në tjetrin.

“Pasuria e secilës prej këtyre dinastive vjen nga kompanitë që janë themeluar në të vërtetë nga brezat e mëparshëm, prindërit ose paraardhësit e tyre”, thotë raporti.

  1. Familja Cathy

Familja Cathy, e cila ka në pronësi zinxhirin ushqimor Chick-fil-A, vlerësohet të ketë në dispozicion 11 miliardë dollarë.

 

  1. Familja SC Johnson

Pasuria e kësaj familje llogaritet të jetë 18.2 miliardë dollarë, kryesisht e grumbulluar nga shitja e produkteve të higjienës, si Pledge, Glade dhe Windex.

  1. Familja Lauder

Pasuria e familjes Lauder vlerësohet të jetë 22.4 miliardë dollarë. Aktualisht kompania ka në zotërim 30 marka, duke përfshirë MAC dhe Clinique.

  1. Familja Pritzker

Magnatët e Hotel Pritzker kanë pasuri prej 26.6 miliardë dollarësh. Familja Pritzker ka krijuar pasuri duke investuar në zinxhirin e hoteleve Hyatt.

  1. Cox

Cox Enterprises, Cox Communications, e cila është pjesë e Cox Media Group, vitin e kaluar kanë realizuar 20 miliardë dollarë të ardhura. Sot, themeluesit e James Cox kanë një pasuri prej 37 miliardë dollarësh.

  1. Familja e Edward C. Johnson

Familja Johnson ka pasuri prej 38.7 miliardë dollarësh. Eddie C. Johnson, themeluesi i fondit të dytë më të madh të përbashkët (portofoli i aksioneve dhe obligacioneve të investitorëve të ndryshëm) në botë, Fidelity, filloi të rritet ndjeshëm.

  1. Familja Cargill-MacMillan

 

Kjo familja ka traditë në industrinë e agrobiznesit që nga viti 1865. Sot, pasuria e familjes Cargill-MacMillan ka një pasuri prej 38.8 miliardë dollarësh.

  1. Familja Mars

Familja Mars ka akumuluar një pasuri prej 72 miliardë dollarësh nga shitja e çokollatave Mars, M&M dhe Milky Ways. Gjashtë anëtarë të familjes janë në në mesin e 400 më të pasurve në listën e revistës Forbes.

  1. Familja Koch

Kompania e naftës Koch, ndërtoi një pasuri prej 107 miliardë dollarësh. Konglomerati që fiton 100 miliardë dollarë në vit, është ndërtuar nga vëllezërit Charles dhe David.

  1. Familja Walton

Pasuria e familjes më e pasur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është rritur në 169.7 miliardë dollarë. Kjo familje ka në pronësi zinxhirin më të madh të shitjes me pakicë në botë Walmart, themeluar në vitin 1962 nga Sam dhe Bud Walton.

E në mesin e më të pasurve të kësaj familje janë vëllezërit Jim dhe Rob, pasuria e të cilëve vlerësohet të jetë 48.8 miliardë dollarë, të ndjekur nga motra e tyre Eliss, me 48 miliardë dollarë.

Wonderlist

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale