Workshop - Krijimi i një REST API duke përdorur Node.js me Docker » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/11/2019

Workshop – Krijimi i një REST API duke përdorur Node.js me Docker

Share
nga Anerola Torollari
Nën 19, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Në datën 4 Dhjetor në ambientet e Coolab do të zhvillohet workshop-i me temë “Krijimi i një REST API duke përdorur Node.js me Docker”.

Bëhuni pjesë e këtij workshop-i dhe do të keni mundësinë të mësoni teknologji si: Node.js, Express.js, Sequelize, JWT, Docker.

Çfarë duhet të dini përpara se të bëheni pjesë e eventit? 

– Javascript
– npm

Çfarë do të mësoni në këtë event?

1. Docker environment

 • Instaloni Docker në macOS
 • Krijoni Dockerfile për app tonë Node.js
 • Krijoni file docker-compose.yml

2. Konfiguroni bazën e të dhënave

 • Instaloni dhe konfiguroni sequelize & sequelize-cli (ORM për MySQL)
 • Krijoni skemën e bazës së të dhënave
 • Krijoni dhe bëni run migrations
 • Krijoni dhe bëni run seeders

Krijoni models

3. Konfiguroni Express.js, krijoni routes, controllers dhe middleware

 • Shpjegoni bazat e Express.js
 • Krijoni controllers
 • Krijoni routes
 • Krijoni middleware
 • Ndërtoni authentication flow me JWT
 • Ndërtoni CRUD

4. Testoni API endpoints me POSTMAN

Prezantimi do të bëhet në gjuhën shqipe.

Regjistrohu dhe mëso diçka cool!

Folës: Alban Afmeti

Alban Afmeti, i diplomuar në Inxhineri Informatike, Bachelor dhe Master Shkencor në UPT, tashmë ka 5+ vite që punon në kompani të ndryshme shqiptare dhe të huaja për zhvillime software, web dhe mobile. Pozicioni i tij aktual është Software Engineer në startup-in shqiptar, Softmogul. Njëkohësisht, pjesë e ekosistemit IT në Shqipëri si sipërmarrës, ka themeluar platformën e rekrutimit Squadin (https://squadin.com), bashkë-themelues i një marketing tool global NEXTSPY (https://nextspy.me/special), si dhe iniciator i komunitetit Founder (https://founder.al). I apasionuar pas teknologjisë, vazhdon ditë pas dite të jetë up-to-date me zhvillimet më të fundit duke mësuar, praktikuar dhe përdorur teknologjinë në punën e tij të përditshme.

Data: 4 Dhjetor 2019
Ora: 18:00 – 20:00
Vendndodhja: Coolab, Rruga e Kavajes, 1001 Tirana, Albania

Për të marrë biletën tuaj klikoni Këtu.Evente

Zgjidhje, Vetëm me një klik!

Dhjetor 11, 2019
6 PM – 8 PM

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00