Vendi ku ulet CEO ka shumë rëndësi


Dihet se drejtuesit ulen në cep të zyrës apo në krye të tavolinës. Por, këto sjellje pa dashur ndikojnë në kulturën e kompanisë.

Gjuha e trupit të një drejtuesi dërgon sinjale joverbale te punonjësit. Po kështu edhe vendi ku ata zgjedhin të punojnë apo ku ulen gjatë një mbledhje.

Të punosh me të gjithë

Të largohesh nga zyra private dhe të ulesh në një tavolinë të përbashkët me punonjësit, është diçka që mund të ndodhë zakonisht në kompanitë e vogla.

Kjo dërgon një mesazh “Unë jam i afrueshëm”, thotë Jonathan Wasserstrum, CEO i kompanisë Square Foot. “Edhe kur vijnë punonjës apo praktikantë, unë jam gjithmonë i pranishëm dhe u sugjeroj të më takojnë për çdo gjë që kanë nevojë”.

Ky stil pune, megjithatë, është më i ashpër në ritëm për CEO-t në korporatat e mëdha. Ata nuk mund të jenë personalisht të arritshëm për mijëra të punësuar. Ata shpesh kanë nevojë për privatësi për negociata dhe diskutime të nivelit të lartë.

Kjo praktikë funksionon për Wasserstrum dhe në një formë tjetër. Ai ulet afër ekipeve të marketingut dhe shitjeve, që sipas tij, i krijon ekipit mundësi të shikojë çfarë po ndodh me biznesin e tij.

“Unë dua të jem afër çdo raportimi”, thotë ai. “Kjo më kursen kohë për mbledhjet e gjata joproduktive”.

Por edhe në një organizatë të madhe, një drejtues mund të tregojë se si ai do që kultura e kompanisë të ndryshojë duke ndryshuar vendin ku ulet. Ndoshta për të thyer edhe hierarkinë.

CEO-t që duan të mbajnë zyrën e tyre, por sinjalizojnë dëshirën e tyre për një kulturë më bashkëpunuese dhe informale kanë një tavolinë në një zonë të hapur.

Ku të ulesh gjatë një mbledhje

Gjëja më e zakonshme që bëjnë drejtuesit janë takimet, mbledhjet.

Kur mbledhjet zhvillohen me klientë, diskutohen raporte të rëndësishme, apo për perspektiva të tjera të punonjësve, qëllimi i takimit përcakton se ku duhet të ulet personi më i rëndësishëm.

Për mbledhjet bashkëpunuese, në të cilat CEO është moderator, tavolinat e rrumbullakta janë më të mirat. Por, nëse tavolina është ovale apo drejtkëndore, ju mund të hiqni karriget në të dy anët në mënyrë që tavolina mos të ketë krye dhe fund.

Nëse qëllimi i mbledhjes është, le të themi, zgjidhja e një konflikti dhe CEO pritet të jetë arbitri, do të ishte më komode për të gjitha palët e përfshira që shefi të ulej në krye të tavolinës.

Njerëzit duan të shohin që kanë një lider për çdo situatë.

/CNN

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale