Ushqimet e pijet vijojnë të shtrenjtohen
Përditësuar së fundmi: 20/08/2018

Ushqimet e pijet vijojnë të shtrenjtohen

Share
nga Albana Mucaj
Gus 20, 2018

Gjatë muajit korrik shqiptarët kanë shpenauar më shumë, për ushqime e pije dhe për pushime. Inflacioni në këtë muaj, sipas Indeksit të Harmonizuar (tregues i Eurostat) arriti në 2.3%.

“Ushqime dhe pije joalkoolike” po ecin shpejt në rritjet e ccmimeve duke shënuar një rritje vjetore 4.2% sipas Instat. Veshjet, transporti dhe argëtimet janë rritur mes 2 deri në 3%.

Sipas të dhënave, prodhuktet e shërbimet e të gjitha grupeve të mallrave janë shtrenjtuar në muajin korrik falë edhe rritjes së shpenzimeve për argëtim.

Lexoni: Ulen çmimet ushqimore në nivel global, për herë të parë pas 6 muajsh

Shporta, që përllogarit çmimet në gjitha vendet europiane përmban 332 produkte e shërbime. Në vendin tonë, ky tregues matet prej një viti. Përmes tij ne mund te krahasohemi në ecurinë e ccmimeve me vende të tjera të BE-së.

 


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM