Tregtia elektronike drejt nxitjes përmes një programi të posaçëm

Tregtia elektronike

Tregtia elektronike do të kenë një plan të posaçëm veprimi nga qeveria shqiptare. Kjo u bë e ditur gjatë mbledhjes së Komitetit Kombëtar të Sistemit të Pagesave. Arjana Dyrmishi, Kryetarja e Grupit të Punës, e caktuar nga Kryeministri prezantoi objektivat. Instant Payment është një instrument që pritet të përdoret gjerësisht për pagesat elektronike, Për këtë pati prezantime nga SWIFT. Diskutimet vijojnë të lidhen me krijimin e infrastrukturës së nevojshme.

Kryetarja e Komitetit Kombëtar të Sistemit të Pagesave, Luljeta Minxhozi, tha gjatë fjalës së saj se nevojitet zbatimit në praktikë i ligjit “Për shërbimet e pagesave”, si një nga masat dhe arritjet kryesore të strategjisë. Sipas saj, nevojitet krijimi dhe përmirësimi i infrastrukturave, si Instant Payment dhe procesimit të kartave, si dhe promovimi i edukimit financiar.

Banka e Shqipërisë vëren se në mbledhje u diskutua edhe për masat e ndërmarra për përballimin e kufizimeve në lëvizje, të cilat në mënyrë të tërthortë mbështetën edhe promovuan përdorimin e pagesave elektronike në ekonominë shqiptare.

Në këtë periudhë, nismat e ndërmarra nga AKSHI marrin një rëndësi të vecantë dhe rreth problematikave të hasura, foli zj. Nevila Repishti, Drejtoreshë e Portalit Qeveritar e-Albania. Ajo informoi pjesëmarrësit për masat e marra drejt dixhitalizimit të shërbimeve të qeverisë me fokus pagesat, si dhe nevojat për bashkëpunim të mëtejshëm me bankat.

Lexo: Sejko: ekonomia e vendit drejt normalitetit në vitin 2021

Lidhur me kostot e pagesave me karta, përfaqësuesit e PAYLINK folën rreth përfitueshmërisë që mund të ketë tregu shqiptar nga ekzistenca e një infrastrukture që proceson pagesat me kartë, brenda vendit.

Për rritjen e mundësisë së transaksioneve, edukimit financiar dhe pagesat me kartë, u propozua ngritja e disa grupeve të punës për orientimin konkret të çështjeve.

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale