Themeluesja e këtij Startup-i kaloi menjëherë nga miliardere në trokë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 22/12/2016

Themeluesja e këtij Startup-i kaloi menjëherë nga miliardere në trokë

Share
nga Neada Muçaj
Dhj 22, 2016

Elizabeth Holmes e cila thuhet të ketë patur një buxhet prej 4.5 miliardë dollarë para një viti, tani ajo ka mbetur trokë si pjesa tjetër, kjo sipas një llogaritjeje të bërë nga revista Forbes.

Raporti, i cili tregonte se Holmes ishte një nga sipërmarrëset e reja më të pasura në vend dhe gruaja amerikane më e pasur e bërë-vet para një viti, ka kaluar menjëherë në fund të kësaj renditjeje.

“Vlerësimi ynë për pasurinë e Holmes’ bazohet tërësisht në 50% të aksioneve të saj në Theranos,” shkruhet në revistë. Në fillimet e tij, Startup-i i testimit të gjakut u vlerësua me 9 miliardë dollarë në raundin e fundit të fondeve të investitorëve. Që atëherë, janë ngritur shumë pyetje në lidhje me besueshmërinë e paisjeve të testimit të gjakut që ajo kishte në pronësi dhe kompania është marr në pyetje nga rregullatorët federalë dhe është shqyrtuar si një hetim penal për të përcaktuar nëse Holmes dhe kompania e saj kanë mashtruar investitorët.

Forbes tha se faktori tjetër në rivlerësimin e pasurisë së Holmes është bazuar në një vlerësim të ri të të ardhurave të kompanisë në vetëm 100 milionë dollarë.

Theranos, të cilin Holmes e themeloi në vitin 2003 pasi braktisi Stranfordin, hyri në treg me shumë vrull, duke premtuar revoluzionarizimin e testeve diagnostikuese me makineri të reja të cilave iu duhej vetëm një pikë gjaku nga një shpim me gjilpërë ndryshe nga kampionët e gjakut që i nevojiten një laburanti.

/Time.com

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente