Skema e IDEA-Grant në mbështetje të aspirantëve për sipërmarrës

IDEA-grant

Njësia e Zbatimit të projektit PIU- ProSEEED pranë Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë njofton të gjitha bizneset ekzistuese, bizneset e reja, dhe start-upe se kanë filluar aplikimet për Skemën e IDEA-Grant në mbështetje të aspirantëve për sipërmarrës. Thirrja për aplikim do të mbetet e hapur deri në datë 31.01.2021.

IDEA Grant është pjesë e programit 2 vjecar ProSEED, i cili është një bashkëpunim mes qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane, objektivi i të cilit është të sjellë një zhvillim të qëndrueshëm ekonomik dhe rajonal, të nxisë punësimin, arsimin dhe formimin profesional në Shqipëri, duke i dhënë shtysë punësimit të fuqisë punëtore të kualifikuar dhe vetëpunësimit, veçanërisht për të rinjtë e kualifikuar, në tregun shqiptar të punës.

Programi implementohet nën mbikqyren e Deutche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) dhe Ministrisë së Financës dhe Ekonomisë së Shqipërisë dhe përmes skemës IDEA-Grant ofron mbështetje financiare për biznese ekzistuese, ide te reja biznesi dhe start-upe në Shqipëri.   Fushat kryesore që mbulon Skema IDEA- Grant janë informatika, tekstilet, turizmi, zejtaria dhe agro-përpunimit, por jo vetëm.

Thirrja për propozim 21 për periudhën 1-31.07.2020

Për t’u njohur me kriteret e aplikimit, si dhe me dokumentacionin e nevojshëm për aplikime, klikoni në:

Formular Aplikimi -IDEA Grant

Biznes Plan -IDEA Grant

Formular vetëdeklarimi – IDEA Grant

Rregullorja e Thirrjes për Propozim IDEA- Grant

Formati Excel për tabelat e Biznes Planit – IDEA Grant

Udhëzues për Hartimin e Tabelave Financiare – IDEA Grant

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale