Sipas Mark Cuban, dita është më produktive kur zgjohesh në 6:30
Përditësuar së fundmi: 21/11/2018

Sipas Mark Cuban, dita është më produktive kur zgjohesh në 6:30

Share
nga Neada Muçaj
Nën 21, 2018

Mark Cuban miliarderi i vetë-bërë, bën shumë aktivitete në çdo ditë. Anëtari më i pasur në jurinë e “Shark Tank”, zotëron Dallas Mavericks dhe ende gjen kohë për të lexuar çdo ditë dhe për të punuar për të paktën një orë.

Cuban, 60 vjeç, ka ndarë kohët e fundit detaje rreth ditës së tij me Vanity Fair, duke përfshirë rutinën e tij në mëngjes, e cila fillon në orën 6:30 të mëngjesit.

“Gjëja e parë që bëj kur shtrihem në shtrat është të kap telefonin dhe filloj të kaloj përmes email-it”, thotë ai. “Cilat do qofshin gjërat stresuese, unë përpiqem t’i nxjerr ato jashtë rrugës në mëngjes”.

Ka vlerë kur i merr gjërat me prioritet të lartë menjëherë, edhe nëse janë të pakëndshme. Si autor Brian Tracy, i cili ka studiuar menaxhimin e kohës për më shumë se 30 vjet, shkruan në librin e tij “Hajeni atë bretkosë!”: “Mark Twain një herë tha se gjëja e parë që duhet të bëni çdo mëngjes është të hani një bretkocë të gjallë, kështu do ta kaloni ditën me kënaqësinë e të kuptuarit se kjo është ndoshta gjëja më e keqe që mund t’ju ndodhë gjatë gjithë ditës. “Bretkosa” juaj është detyra juaj më e madhe, më e rëndësishme, ajo që ka më shumë gjasa të shtysh në qoftë se nuk punon për të.”

Ai vazhdon: “Çelësi për arritjen e niveleve të larta të performancës dhe produktivitetit është të zhvilloni zakonin, gjatë gjithë jetës, për të trajtuar detyrën tuaj të parë çdo mëngjes. Duhet të zhvilloni rutinën e “të ngrënit bretkosa” para se të bëni ndonjë gjë tjetër.

Pas trajtimit të detyrave më të vështira në listën e tij të detyrave, pjesa tjetër e ditës së Cuban përfshin leximin e lajmeve, duke e lënë vajzën e tij 15 vjeçare në shkollë, basketboll dhe përgjigje për shumë e-maile.

/CNBC

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente