Si të kuptosh në 5 minuta nëse duhet të punësosh dikë


Çdo startup duhet të punësojë punonjës, të cilët duhet të jenë të motivuar, përgjegjës dhe të jetë e lehtë për të punuar me ta. Por, mund të jetë e vështirë për të zbuluar këto cilësi në një intervistë pune. Më poshtë ju njohim me 4 mënyra për të zbuluar menjëherë nëse një kandidat është i përshtatshëm për kompaninë tuaj.

Kërkojuni atyre të përshkruajnë një kohë kur ata ishin të lumtur në punë.

Kjo do të zbulojë pikat e forta dhe interesat kryesore të tyre. Gjithashtu do t’ju ndihmojë nëse mjedisi i tyre ideal i punës përputhet me atë të kompanisë tuaj.

Kërkoni integritet, inteligjencë dhe energjinë

Warren Buffet i shpërblen këto tre tipare, mbi të gjitha integritetin e të punësuarit të ri. Për të vlerësuar dikë është integriteti, pyesni për një dilemë etike me të cilën janë përballur dhe si reaguan ata.

Vlerësoni inteligjencën e tyre emocionale

Ish-ekzekutivi i Salesforce Davide Priemer rekomandon kërkimin e aplikantëve: “Nëse keni punuar për konkurrentin tuaj, si do ta trajtoni veten?”. Kandidatët, të cilët janë të vetëdijshëm për dobësitë e tyre duhet t’i përgjigjen lehtë kësaj pyetjeje.

Shikoni për flamuj të kuq

Jini të kujdesshëm ndaj të intervistuarve që janë të papërgatitur ose të paqartë. Dhe shikoni për gjuhën e trupit që tregon se ata nuk janë me të vërtetë të interesuar në këtë punë.

Amantia Kullolli

Inc

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale