Shqiptarët në raport me shitblerjet online
Përditësuar së fundmi: 09/02/2020

Shqiptarët në raport me shitblerjet online

Share
nga Melsena Danglli
Shk 09, 2020

Në një kohë kur teknologjia po zhvillohet me hapa shumë të shpejtë, të gjithë mund të kenë akses në tregun online. Shumë njerëz preferojnë të shmangin blerjet fizike, duke kursyer kohë dhe energji. Kjo për shkak se produktet online janë vetëm një klikim larg. Mjafton të futesh tek website-t apo rrjetet sociale të bizneseve që ofrojnë produkte/shërbime. Mjafton të shkruash të dhënat personale, adresën, të bësh pagesën dhe produkti do të vijë tek dera e shtëpisë suaj, brenda pak ditësh.

Bizneset online janë kthyer në një trend shitblerjesh, sepse ofrojnë lehtësi në veprim dhe përdorim. Këtij trendi nuk i kanë shpëtuar as shqiptarët, të cilët porosisin online brenda dhe jashtë vendit, produkte nga më të ndryshmet. Nuk ka rëndësi ku ndodhesh fizikisht, për t’u futur në tregun online sepse ligji digjital thotë: “S’ka rëndësi ku je, mjafton të duash të punosh”.

Lexo këtu: 6 këshilla për blerjet online

Është e vërtetë që shitblerjet online shkurtojnë kohën dhe distancën gjeografike, por ka ende disa pika skeptike lidhur me to.

Produktet mund të mos vijnë sipas cilësisë së pretenduar, ndodhin vonesa në transportim dhe ai çka mbetet shqetësimi kryesor është mashtrimi në pagesa. Për të parë sesi qëndrojnë shqiptarët në raport me blerjet online Business Magazine Albania po zhvillon një anketë. Rezulatet e studimit do të paraqiten në një artikull të veçantë. Linkun për të plotësuar anketën e gjeni duke klikuar këtu: anketa për blerjet online.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente