Shqipëria, i vetmi vend në rajon që nuk ka një hekurudhë të elektrifikuar
Përditësuar së fundmi: 20/07/2018

Shqipëria, i vetmi vend në rajon që nuk ka një hekurudhë të elektrifikuar

Share
nga Anerola Torollari
Kor 20, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Shqipëria është i vetmi vend në rajon që nuk ka hekurudhë të elektrifikuar. Kjo konfirmohet nga një raport i fundit i lëshuar nga UIC Synopsis bazuar në të dhënat më të fundit nga IRGRail.

Sipas raportit, Ballkani ka një linjë hekurudhore 25 kV, njësoj si disa vende të Europës Qendrore.
Gjatë 20 viteve të fundit, ka pasur një zhvillim të shpejtë të sektorit hekurudhor, por Shqipëria ende ka një sistem të dobët hekurudhor.

Ndërkohë, duket sikur qeveria shqiptare ka vendosur të rehabilitojë këtë sektor. Pak kohë më parë, Shqipëria ka nënshkruar një marrëveshje huaje me Bankën Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) për të financuar projektin për rehabilitimin e linjës hekurudhore Tiranë-Rinas-Durrës. Kostoja totale e projektit vlerësohet të jetë 90.45 milionë euro. Është vlerësuar gjithashtu se numri i udhëtarëve që do të përdorin këtë linjë do të jetë 1.4 milionë.

/balkan.eu

Subscribe në kanalin tonë në YouTube