Së shpejti, Tesla do të prodhojë makina elektrike në Kinë
Përditësuar së fundmi: 12/07/2018

Së shpejti, Tesla do të prodhojë makina elektrike në Kinë

Share
nga Neada Muçaj
Kor 12, 2018

Një luftë tregtare e afërt me Kinën nuk e ka penguar Elon Musk të nisë punimet për një fabrikë të re Tesla.

Ditën e martë Musk, gjatë vizitës së tij në Shanghai njoftoi për fabrikën e re Tesla që do të hapet në kontinentin aziatik.

“Sot firmosëm një Marrëveshje Bashkëpunimi për Tesla, e cila do të ndërtojë një fabrikë të prodhimit të makinave elektrike në Shanghai të quajtur Gigafactory 3,” tha një nga zëvendësit e Tesla në një deklaratë për shtyp. Në këtë mënyrë kompania do të shmangë disa taksa të reja, duke e lehtësuar më shumë prodhimin.

Ndërtimet do të fillojnë në një të ardhme të afërt, kur të merren të gjitha lejet e nevojshme. Nga ai moment, do të nevojiten vetëm dy vite deri në prodhimin e makinave të reja dhe dy vite të tjera që kompania të prodhojë rreth 500,000 makina në vit për konsumatorin kinez.

Ky është investimi më i madh i bërë në Shanghai, i cili njëkohësisht do të ndihmojë dhe procesin e prodhimit në SHBA, që do të vazhdojë të rritet.

/Mashable