Rivlerësimi i banesës? Keni kohë deri në shtator 2021

Rivlerësimi i banesës

Mundësia e rivlerësimit të banesave përkundrejt një kostoje më të ulët se normalisht ishte parashikuar deri në fund të këtij muaji. Por, Këshilli i Ministrave ka vendosur që ta shtyjë afatin, nga 31 dhjetor 2020 në 30 shtator 2021.

Për shërbimin e rivlerësimit, Agjencia Shtetërore e Kadastrës thekson se mund të aplikohet online tek portali e-Albania (tek shërbimet e Agjencisë Shtetërore të Kadastrës) duke ndjekur hapat e njëpasnjëshme sipas udhëzimeve në sistem.

Individi mund të zgjedhë vullnetarisht nëse rivlerësimin e pasurisë do ta bëjë Agjencia Shtetërore e Kadastrës (ASHK) apo një ekspert i vlerësimit të pasurive, i licencuar nga institucionet përkatëse.

Lexo: Rivlerësimi i pasurisë sërish me kosto 3%, në vend të 15%, deri në gusht

Sipas AKSH, “nëse vlerësimin e pasurisë keni zgjedhur ta bëni me një ekspert të licencuar paralelisht me aplikimin online duhet të dërgoni raportin e rivlerësimit origjinal pranë adresës së drejtorisë përkatëse ASHK ku administrohet prona juaj. Kthimin e përgjigjes për përllogaritjen e tatimit, si dhe pagesen e aplikimit i gjeni tek mandatpagesa tek “Dokumentat e mia”. Më pas vijoni me pagesën online, me postë ose nëpërmjet bankës Credins dhe një kopje të mandatit të arketimit e ngarkoni në vijim të aplikimit ekzistues.”

Bashkë me shtyrjen e mëparshme, afati i shtyrë shkon rreth 1 vit. Gjatë kësaj periudhe rivlerësimi mund të bëhet me 3% të vlerës se shtuar të pronës, ndërsa jashtë kësaj përiudhe rivlerësimi kushton 15% e vlerës shtesë të pronës.

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale