Rikthehen problemet për naftëtarët

Naftëtarët shqiptarë gjenden sërish në periudhë krize. Bankers Petroleum Albania përmes një njoftimi zyrtar, bën të ditur se është informuar nga media për protestat e punonjësve të kompanisë “Tosk Energji”, që punojnë në rafinerinë Ballsh.
Përfaqësuesit e kompanisë kanë deklaruar për mediat se rafineria është mbyllur si rezultat i mos-furnizimit me naftë të papërpunuar nga Bankers Petroleum Albania.

Bankers nga ana e saj thekson se, Tosk Energji nuk ka përmbushur detyrimet ndaj Bankers. “Punonjësit janë duke u përdorur nga “Tosk Energji” që në fakt nuk ka arritur të përmbushë termat dhe kushtet e Kontratës së Shitjes së Naftës Bruto për 2019″.

Bankers dhe “Tosk Energji” kanë rënë dakord për Programin e Dorëzimit të naftës bruto në bazë ditore për Shtator 2019 dhe vëllimet e dorëzimit për Tetor-Dhjetor 2019, që në 27 Gusht. Në këtë ditë, “Tosk Energji” ekzekutoi Amendimin 4 të kontratës për ngarkesat e naftës bruto gjatë Shtator-Dhjetor 2019″.

Lexo: Privatizimi më i madh në historinë e njerëzimit duket në horizont

Gjatë ditëve të fundit të gushtit, Bankers kërkoi nga Tosk Energji që të siguronte parapagesat, apo pagesat e pjesshme. Gjatë fundit të muajit gushtit dhe fillimit të shtatorit, Bankers i është drejtuar kompanisë Tosk me disa e-mail zyrtarë duke kërkuar prej tyre kryerjen e parapagimit për volumet e planifikuara për muajin Shtator.

Mungesa e pagesave, ka bërë që Bankers t’i drejtohet disa herë kompanisë Tosk Energji, e cila nuk pagoi, nuk tërhoqi sasitë dhe nuk iu përgjigj Bankers. Sipas Bankers, është ndërprerë edhe komunikimi. Tosk Energji ka shkelur disa hërë kontratat e shitjeve të naftës bruto duke e vendosur Bankers në situata të vështira për lëvizjen, shpërndarjen e naftës së prodhuar dhe shumë herë duke shkaktuar kosto shtesë të konsiderueshme. Ata kanë treguar se nuk ka vullnet të mirë për të bashkëpunuar dhe nuk e ka informuar Bankers për ndonjë mbyllje të rafinerisë Ballsh për çështje teknike të papritura ose për ndonjë arsye tjetër.

Ndaj, zyrtarët e Bankers thonë se vendosën të shesin sasinë e naftës jashtë vendit.

Lexo: Rikthehet kriza në Armo. Naftëtarët në këmbë drejt Tiranës.

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale