Reklama e re e Nike, është një letër vizuale fymëzuese për të gjitha femrat
Përditësuar së fundmi: 25/02/2019

Reklama e re e Nike, është një letër vizuale fymëzuese për të gjitha femrat

Share
nga Neada Muçaj
Shk 25, 2019

“Nëse ne shfaqim emocione, quhemi dramatike. Nëse duam të konkurojmë kundër meshkujve, ne jemi të çmendura. Dhe nëse ëndërrojmë për mundësi të barabarta, delirante,” Fjalët që lexoni janë pjesë e reklamës së re nga Nike, të quajtur “Ëndërro Çmendurinë.”

Video frymëzuese, e cila debutoi këtë të dielë në Oscars me zërin e Serena Williams, tregon  standardet e dyfishta me bazë gjinore dhe shprehjet që përdoren për të demotivuar femrat që duan të arrijnë madhështinë.

“Kur ngremë zërin për diçka, me probleme. Kur jemi shumë të mira ka diçka që nuk shkon me ne. Dhe nëse tensionohemi, quhemi histerike, iracionale apo thjeshtë: të çmendura,” vazhdon Williams, ndërkohë që në video shfaqen pamje të grave të guximshme në sporte të ndryshme.

Më parë për njerëzit ishte çmenduri që një grua të garonte në një maratonë, boks, të drejtonte një ekip NBA, të konkuronte e veshur me ferexhe, të bënte një fëmijë dhe më pas të rikthehej për më shumë.” Por e dini çfarë?  Sipas Nike, quhet çmenduri deri në momentin që vendos ta bësh.

/Mashable