“Refresh IT”, konferenca e Microsoft kushtuar profesionistëve dhe drejtuesve të biznesit  


 

Përballë kësaj sfide, Microsoft Albania do të zhvillojë më 28 Mars në Tirana Business Park konferencën “Refresh IT”. Ky është eventi më i madh i Microsoft drejtuar komunitetit të IT në vendin tonë me folës ekspertë të Microsoft me shumë eksperiencë në rajon, fokusuar mbi New Modern Workplace, Cybersecurity, Information and identity management, New GDPR (General Data Protection Regulation), Data analytics and Artificial Intelligence, Azure & Hybrid Cloud, Datacenter management, etj.

Konferenca një-ditore u kushtohet CIO & CSO, IT managers, IT experts & developers. Ju mund të regjistroheni këtu.

Qëllimi është që çdo biznes t’i përgjigjet kërkesës në rritje të klientëve për produkte dhe shërbime të thjeshta, të personalizuara si dhe për të përballuar një konkurencë gjithnjë e në rritje në realitetin e ri dixhital.

“I gjithë ky intensitet i lartë ndryshimesh e vendos departamentin e IT në një pozicion tepër strategjik për biznesin, gjë e cila në të njëjtën kohë shtron dhe nevojën imediate që IT t’i orientojë kapacitetet drejt aplikimit të zgjidhjeve të avancuara, inovatore, të thjeshta, të sigurta, pra të largohet nga implementimi dhe mirëmbajtja e teknologjisë”, thonë ekspertët e Microsoft Albania.

Çdo sipërmarrës është i ndërgjegjshëm për presionin në rritje drejt IT për mobilitet, akses nga kudo dhe në çdo pajisje. Në të njëjtën kohë është e nevojshme rritja e sigurisë së informacionit, mundësia e analizimit më të detajuar të të dhënave rreth klientëve për të ofruar shërbime të personalizuara.

E gjithë kjo do të kërkonte aplikimin e metodave të avancuara të analizës si machine learning apo artificial intelligence, apo metoda të thjeshta dhe të sigurta të ndarjes së informacionit me palët e treat: një element tjetër i rëndësishëm është trajtimi i kërkesave të reja të legjislacionit mbi privatësinë (Rregullorja e re në EU – GDPR).

Për të realizuar të gjitha këto, bëhet tepër e vështirë ose e pamundur në rrethanat kur IT në shumicën e bizneseve shqiptare operon me burime njerëzore të limituara.

Për të ndihmuar persona dhe organizata në planet e tyre që të arrijnë më shumë, Microsoft thekson se ka investuar në ndërtimin e produkteve dhe zgjidhjeve për të realizuar objektivat.

Ndaj, organizimi i kësaj konference ka në fokus ofrimin e zgjidhjeve teknologjike që Microsoft ofron aktualisht dhe që mund të adresojnë nevojat e IT dhe të biznesit. Ju mund të regjistroheni këtu.

Për të gjithë pjesëmarrësit, pritet të shpaloset një panoramë e zgjeruar e platformave dhe zgjidhjeve Microsoft, të cilat afrojnë zgjidhje inovatore që do të ndihmonin IT për zgjerimin e kapaciteteve në Hybrid Cloud, monitorimin dhe menaxhimin e sistemeve të ndryshme.

Konferenca pritet të jetë një mundësi për të mësuar më shumë rreth zgjidhjeve teknologjike më të fundit dhe për të biseduar me ekspertë të Microsoft e një rrjet të gjerë partnerësh lokalë. Objektivi është të përshpejtohet transformi pozitiv i biznesit.

Çfarë duhet të dini tjetër?

Pjesëmarrja në këtë konferencë një-ditore është falas. Çdo i regjistruar ka mundësi të anullojë regjistrimin deri më 21 Mars 2018. Eventi do të zhvillohet në gjuhën angleze. Ju mund të regjistroheni këtu.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale