Punëdore, Velinda ndërthur të vjetrën me modernen
Përditësuar së fundmi: 14/05/2019

Punëdore, Velinda ndërthur të vjetrën me modernen

Share
nga Ornela Trupja
Maj 14, 2019

Pasioni për të bukurën dhe dëshira për të ndërthurur traditën e vjetër të punimit me dorë me modernen, e ka çuar në një sipërmarrje të re.  Prej dy vitesh ajo ka biznesin e saj online të krijimeve me dorë. Quhet Velinda Karaj dhe është nga Cërriku.  Për të nisur këtë sipërmarrje nuk nevojiten studime të caktuara. Mjafton të kesh talent, durim dhe përkushtim.

Punimet me dorë kohët e fundit po zhvillohen shumë dhe është një mundësi shumë e mirë vetëpunësimi dhe sigurimi të ardhurash, qofshin të ardhura bazë apo shtesë.

Velinda na thotë në një intervistë se ana metodike e profesionit për të cilin ka studiuar, që në themel ka artin dhe krijimtarinë, ka qenë shtysa për t’u marrë me këto krijime.

Në fillimet e këtij rrugëtimi, ajo ka vetëm llogari në rrjetin social Instagram dhe Facebook të quajtur Punimemedoreelita, përmes të cilave reklamon dhe shet produktet e saj. Ajo mendon se fakti që shqiptarët po fokusohen tek krijimet me dorë, tregon se ata akoma vazhdojnë të pëlqejnë traditën, por të ndërthurur me modernen, ndërthurje kjo që i bën këto krijime unike në llojin e tyre.

Lexo: Endi dhe Babeta, vëlla e motër të apasionuar pas “handmade”

Por cilat janë krijimet e saj, sa variojnë çmimet? Cilat janë planet e së ardhmes?
Fillimisht filloi me krijimet me grep. Kur puna e saj shfaqi interes dhe numri i klientëve u rrit, ajo filoi të punonte çertifikata lindje, të cilat tani janë bërë  dhurata kryesore për një bebe që vjen në jetë.  Puna e saj u zgjerua me kalimin e kohës, duke punuar shumë produkte të personalizuara. Së fundi, ajo është angazhuar edhe në krijimin e çantave me dorë, produkte të cilat po tërheqin shumë vëmendjen e klientëve dhe janë unike. Për krijimin e një çante të vogël i duhen 12 orë punë.
handmadeNjë punë e madhe për çmimin që mund të ketë në tregun vendas. Por ajo u gëzohet rritjes së porosive.
“Është një punë e lodhshme, por kur ti shikon rezultatin, e harron lodhjen dhe fillon e mendon për krijimin e rradhës”,- thotë ajo.  Përmes detajeve ajo arrin të bëjë unik çdo prodhim.

Materialet i porosit jashtë dhe punimet i realizon vetë nga fillimi deri në fund.


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM