Pezullohet rritja e tarifave të telefonisë celulare nga Autoriteti i Konkurrencës » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 14/02/2020

Pezullohet rritja e tarifave të telefonisë celulare nga Autoriteti i Konkurrencës

Share
nga Admin
Shk 14, 2020
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Vendim i marrë  nga Komisioneri i Autoritetit të Konkurrencës parashikon pezullimin e përkohshëm të tarifave telefonike si dhe nisjen e një hetimi për prishje të konkurrencës në treg.

Të treja kompanitë mbizotëruese të tarifave telefonike në Shqipëri, Vodafone Albania, Telekom Albania dhe Albtelecom Mobile do të duhet që të kthejnë menjëherë mbrapsht vendimin e tyre për të rritur çmimet e paketave dhe të operojnë me çmimet e tyre të vjetra,  brenda 5 ditëve pas hyrjes në fuqi të vendimit.

Kompanitë telefonike e rritën çmimin me 200 lekë për paketë, duke rritur edhe njësitë e komunikimit dhe MB, duke u justifikuar se klientët kërkonin sa më shumë njësi komunikimi. Por, nga denoncime të shumta që janë bërë nga klientët e kompanive përkatëse, janë shprehur se çmimi nuk e justifikonte cilësinë dhe sasinë e njësive  të paketave telefonike.

Lexo: Nis testimi i teknologjinë 5 G nga kompanitë e telefonisë në Shqipëri

Sipas vendimit të Autoritetit të Konkurrencës, në rast të moszbatimit të vendimit të masës së përkohshme, Vodafone Albania, Telekom Albania dhe Albtelecom Mobile ndëshkohen me gjobë deri në 10% të xhiros vjetore për shkelje të rëndë të konkurrencës.

Vendimi tashmë ka hyrë në fuqi.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente