Pesë këshilla që do t'ju ndihmojnë të bëheni udhëheqësi ideal
Përditësuar së fundmi: 13/11/2019

Pesë këshilla që do t’ju ndihmojnë të bëheni udhëheqësi ideal

Share
nga Ornela Trupja
Nën 13, 2019

Udhëheqja ka të bëjë me caktimin e drejtimit dhe menaxhimin e ndryshimeve. Udhëheqësit përcaktojnë qëllimin që duhet arritur dhe udhëheqin rrugën për të arritur atje, duke përcaktuar mënyrat për të kapërcyer pengesat që dalin gjatë rrugës.

Vendosni drejtimin dhe menaxhoni ndryshimet. Kjo është në të vërtetë, gjithçka çfarë duhet bërë. Lidershipit i pëlqen të komplikojë çështjet. Këtu, janë pesë ide që do t’ju ndihmojnë të bëheni udhëheqësi që ju synoni:

Lexo: 6 Gjëra që çdo lider i ri duhet t’i dijë

Ndershmëria
Asgjë nuk e vret një udhëheqës më shumë sesa një reputacion që pasqyron pasigurinë e tij. Nëse jeni vazhdimisht të ndershëm gjatë gjithë kohës, ju nuk do ta përballoni atë rrezik. Përfytyroni për një moment Richard Branson, i cili është i njohur gjerësisht si një udhëheqës frymëzues që dhe merr përgjegjësinë e plotë për vendimet e tij. Virgin Digital duhej të arrinte tinguj. Nuk e bëri. Por, Branson mori përgjegjësinë e plotë për futjen e kompanisë së tij në hapësirë.

Flisni drejt
Mbani komunikimet tuaja të thjeshta dhe deri në pikën ku ju takon. Mesazhi i gabuar ju çon në konfuzion dhe keqkuptim. Bisedoni drejt dhe njerëzit tuaj do të dinë saktësisht se çfarë po thoni. Mos jini lloji i udhëheqësit që preferon retorikën thjesht duke deklaruar faktet.

Jini realist
A do ta ndiqnit dikë që është i pasinqertë? Steve Jobs u konsiderua si i mprehtë dhe mendjemadh. Por, njerëzit e tij adhuronin të punonin për të. Është e besueshme dhe e vërtetë. Pra, jini vetvetja. Ju duhet të jeni një shembull për të frymëzuar të tjerët, që të ndjekin drejtimin tuaj.

 Jini vendimtarë
Njerëzit duan vendosmëri nga udhëheqësit e tyre. Sigurisht, merrni pak kohë për të mbledhur dhe rishikuar faktet, pastaj shprehni mesazhin tuaj. Biznesi juaj do të vuajë, nëse vononi. Në vitin 1972, Ford njoftoi se të gjitha makinat e saj të reja duhej të ishin në gjendje të pajiseshin e të dilinin në rrugë me gomat radian. Firestone, i cili shënoi rënie në tregun amerikan në atë kohë, nuk ishte në gjendje për këtë risi. Duke parë rritjen e popullaritetit të gomave radiale në Europë në vitet 1960, Firestone ende po mendonte nëse duhej të bënte investimet e nevojshme në  riprodhimin e gomave. Ishte atëherë kompania franceze, Michelin, e cila hyri në tregun e SHBA me gomat radiale dhe filloi të dominojë tregun botëror si rezultat i kësaj. Mos lejoni që paraliza e analizës t’ju mbajë larg reformimit.

Lexo: 4 Mënyra sesi një ndjekës mund të bëhet lider

Qëndroni në brendësi të gjërave
Liderët më të mirë punojnë drejt, së bashku me njerëzit që ata udhëheqin.  Jini të drejtë me njerëzit tuaj dhe ata do të bëjnë gjithçka për ju. Nuk ka nevojë të mendosh mbi udhëheqjen. Mos flisni për lidershipin, por filloni të jeni një lider i jashtëzakonshëm.

IncEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00