Pastiçieri i suksesshëm shqiptar i cili ka hapur shkollën për të përvetësuar artin kulinar në Slloveni - Business Magazine Albania

Pastiçieri i suksesshëm shqiptar i cili ka hapur shkollën për të përvetësuar artin kulinar në Slloveni


Kanë kaluar më tepër se 12 vjet që kur ka hapur shkollën private për përgatitjen e ëmbëlsirave dhe ushqimeve, në të cilën kanë kaluar rreth 1.500 kursantë. Naser Gashi, nga Prishtina, i cili jeton dhe punon në Slloveni, ka treguar se janë 80 lloje ëmbëlsirash dhe ushqimesh që ai ua mëson atyre që vijnë në “La Ganache”, për të përvetësuar artin kulinar.

Ai ka treguar se për më tepër se 20 vjet ka jetuar në shtetin francez, nga ku e ka nuhatur dashurinë e tij për gatimin e ëmbëlsirave dhe dashurinë për kuzhinën.

“Në vitin 2000, kam shkuar një hap më tutje dhe kam përfunduar “Shkollën e Artit Kulinar Francez”, dhe këtë përvojë e kam përcjellë në Slloveni, ku ka disa vite që jetoj me familjen time.

Gashi ka thënë se në shkollën e tij ka kursantë edhe nga shtetet e tjera, përveç Sllovenisë, duke shtuar se ai mban trajnime edhe në vende të ndryshme të Ballkanit dhe Europës, në varësi të kërkesave që ka.

“Është interesant fakti se shqiptarët që merren me pastiçeri në Slloveni janë nga Tetova dhe Gostivari, të cilët janë të vendosur prej shumë vitesh nëpër qytete të ndryshme të këtij shteti. Është më pak interesant fakti që unë si një prishtinas kam përfunduar në këtë zanat, për arsye se nuk kam ndonjë traditë familjare, përpos dëshirës dhe pasionit tim”, ka theksuar ai.

Prishtinasi 50-vjeçar thotë se përvojat më interesante të tij kanë qenë kur “nxënësi/et” e tij kanë lënë profesionet e tyre dhe kanë hapur pastiçeritë e tyre.

“Dy raste që po më kujtohen, pasi unë gati 90% të kursantëve i kam femra, kanë qenë kur një arkitekte dhe një avokate, pasi kanë qenë në “La Ganache”, janë tërhequr nga profesionet e tyre, për t’u marrë me kulinari”, ka shtuar Gashi.

Ai ka treguar se disa kohë ka qenë asistent profesor, në Fakultetin e Akullores në Bologna të Italisë, që njihet si vendi ku përgatitja e akullores, për të mos e tepruar, është kthyer në një “shkencë”.

“Një porosi që kam për shqiptarët është që në çdo fushë të përgatiten dhe të shkollohen maksimalisht. Të mos mundohen që gjithë jetën të improvizojnë. Përsa i përket kësaj fushe, unë mund të them lirisht që të gjithë ata që përfundojnë një trajnim, kurs ose shkollë, nuk do të mbesin keq për punë”, përfundon Gashi.

https://www.facebook.com/la.ganache.9/videos/502053963262791/

Burimi: telegrafi.com

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0