Pasqyrimi im je ti, fjala e Arlinda Çaushollit në TEDx Prishtina » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/01/2020

Pasqyrimi im je ti, fjala e Arlinda Çaushollit në TEDx Prishtina

Share
nga Admin
Jan 13, 2020
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Arlinda Çausholli, themeluese e Fit For Future, ia kushtoi fjalën e saj në TEDx Prishtina, rëndësisë së pasqyrimit tek njëri-tjetri. Në trojet shqiptare, kjo është më e nevojshme, sipas saj. “Është e nevojshme kurdoherë për atmosferën e tokës shqiptare. Si vende në formim, politika nuk është klasë politike por kopësht politik. Sistemi arsimor dhe infrastrukturor janë ende në zhvillim. Në mes të kësaj tymnaje, rrimë ne njerëzit në pritje, që nuk kemi pozicione politike apo gjyqësore”, tha ajo.

Edhe pse vendosemi diku, nuk rrimë rehat: kritikojmë, gjykojmë, thurim jetën tonë dhe të tjetrit, dhe mbetemi prapa. Pyetja e saj është: Si mund të reflektojmë pozitivitet në kushtet shqiptare?

Ali Xhixha, personazh i njohur nga Shkodra është një shembull i sjellë prej saj. Ai arriti ekuilibrin në lartësi 12-14 metra dhe krijoi një standard të tillë sa, në Shkodër, kur flitej për ekuilibër, thuhej “si Ali Xhixha në tel”.

Sipas Arlindës, individin duhet ta shohim gjërë. Të pasqyrohemi tek njëri-tjetri.

Pasqyrim, sipas saj, do të thotë që çdonjëri të gjejë një rrugë komunikimi me çdo person që i del përpara. “Vëmendja është çelësi i gjithçkaje. Ku ka vëmendje, ka respekt dhe, ku ka respekt ka mundësi për bashkëpunim”.

Lexo: Arlinda Çausholli: Përqafoni pasionin

Ajo u shpreh e bindur në fjalën e saj se, më shumë gjëra na bashkojnë se sa na ndajnë.

Themeluesja e Fit For Future, ftoi si rrugë të tretë zgjidhjeje: të jemi entuziastë.

Entuziazmi është ngjitës, sipas saj. “Një person entuziast është një burim i pashterueshëm energjie. Njërëz si ne, që kanë një punë dhe një çati mbi kokë, kanë detyrimin të jenë shtylla kurrizore e shoqërisë. Në rast se nuk kemi solidaritet me njëri-tjetrin dhe nuk kultivojmë respektin si ndjesi e brendshme, që merr frymë bashkë me ne, do ta kemi pisk situatën”.

Sipas Çaushollit, pasqyrimi te njëri-tjetri do të zgjojë ndërgjegjen qytetare. Komunikimi i mirë injekton pozitivitet. Kush është pozitiv nuk do të thotë që është realist. Është i hapur. Ai ka zgjedhur të gjejë të mirën, e në mos e gjen e krijon.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente