Në vitin 2018, Rusia do të ndalojë selfie-t
Përditësuar së fundmi: 06/10/2017

Në vitin 2018, Rusia do të ndalojë selfie-t

Share
nga Neada Muçaj
Tet 06, 2017

Sipas BBC, Ministria e Mbrojtjes e Rusisë, e cila menaxhon dhe rregullon forcat e armatosura të Rusisë, ka hartuar një ligj që do të ndalojë ushtarët dhe personelin ushtarak të postojë në mediat sociale. Ndalimi pritet të hyjë në fuqi në janar të vitit 2018.

Ndalimi vjen sipas projektligjit, në emër të sigurisë kombëtare. Postimet në median sociale në të kaluarën kanë zbuluar detaje të ushtarisë ruse për armiqtë. Për shembull, në vitin 2015, një zëvendës gazetar ishte në gjendje të përdorte një seri të fotove të ushtarëve për të konfirmuar përfshirjen e ushtrisë Ruse në Ukrainën lindore.

Plani synon gjithashtu të parandalojë armiqtë ushtarak të Rusisë nga ndjekja e postimeve në median sociale duke përdorur vendodhjen gjeografike. Për shembull, Tweets mund të lidhen me koordinatat e tyre me GPS përmes metodave të shumëfishta.

Megjithatë kjo masë e marrë nuk është një risi për popullin rus. 50,000 punonjës të kompanive ruse në bashkëpronësi me shtetitin kanë marrë kohët e fundit smartphone të dizajnuara për mos ndjekur aktivitetin e përdoruesit në asnjë aplikacion. Dhe vitin e kaluar, Kremlini e ndaloi përdorimin  e LinkedIn-in, për të mbrojtur privatësinë e përdoruesve.

Kremlini tani duket se e sheh median sociale si një kërcënim jo vetëm për privatësinë, por edhe për sigurinë kombëtare.

/MashableEvente