Në studimin për cilësinë e jetës, Tirana renditet nga të fundit kryeqytete europiane


Tensionet e tregtisë dhe nën-normat populiste vazhdojnë të dominojnë klimën globale ekonomike. Kombinuar me spektrin e shtrëngimit të politikës monetare dhe paqëndrueshmërisë që ekziston në tregje, bizneset ndërkombëtare janë nën presion më të madh se kurrë për të marrë të drejtën e veprimtarisë së tyre jashtë shtetit.

Anketa për Cilësinë e Jetës nga Mercer tregon se shumë qytete në mbarë botën ende ofrojnë mjedise atraktive për të bërë biznes dhe më së miri e kuptojnë se cilësia e jetesës është një komponent thelbësor i qytetit për bizneset dhe talentet e lëvizshme.

“Aftësitë janë integrale për veprimtaritë botërore të shumë bizneseve ndërkombëtare dhe suksesi i tyre lidhet drejtëpërdrejt me mirëqenien personale dhe profesionale të individëve në rajonet ku këto kompani operojnë,” “, tha Ilya Bonic, Partner i Lartë dhe President i Mercer’s Career.

“Kompanitë që duan të zgjerohen jashtë shtetit duhet të marrin në kosideratë vendndodhjet m

ë të mira për stafin dhe zyrat e reja. Çelësi është të dhëna relevante e të besueshme dhe matje të standardizuara, të cilat janë thelbësore për punëdhënësit për të marrë vendime kritike, për të vendosur se ku duhet të vendosin zyrat për të përcaktuar mënyrën e shpërndarjes, shtëpitë dhe shpërblimin e fuqisë punëtore globale “.

Qytetet Europiane vazhdojnë të kenë cilësinë më të lartë të jetës në botë, me Vienën(1), Zyrihun (2) dhe Mynihun (3) që renditen në vend të parë, të dytë dhe të tretë jo vetëm në Europë, por dhe globalisht. Nga 20 vendet për mirëqenien më të lartë në botë, 13 prej tyre janë vende europiane. Kryeqytetet e mëdha si Berlin (13), Paris (39) dhe Londër (41) mbeten statik në renditjen e këtij viti, ndërkohë Madridi (46) dhe Roma (56) janë rritur me tre vende. Minsk (188), Tirana (175) dhe Shën Petërburg (174) janë të fundit në anketën për cilësinë e lartë të jetës në Europë për vitin 2019.

Qyteti më i sigurt në Europë është Luksemburgu, i pasuar nga Bazel, Bern, Helsinki dhe Zyrihu.

/Mercer

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale