NASA bën zbulimin e madh në Hënë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 16/09/2016

NASA bën zbulimin e madh në Hënë

Share
nga Fiorela Jaupi
Sht 16, 2016
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Specialistët e NASA-s kanë arritur të zbulojnë se në sipërfaqen e Hënës ashtu si dhe në tokë bien rrufe. Sipas shkencëtarëve jo vetëm meteorët por edhe rrufetë kanë ndikuar në krijimin e kratereve në sipërfaqen hënore.

Ata thonë se goditjet e rrufesë vijnë për shkak të grumbullimit të elektricitetit statik në pluhurin e imët, që mbulon sipërfaqen e Hënës, shkrijnë shtresat sipërfaqësore dhe ndryshojnë pamjen e saj. Kjo mund të shpjegojë pse sipërfaqja e Hënës është aq me brazda.

Fizikanët thonë se rrufetë krijohen për shkak të grimcave me elektricitet të lartë, të cilat arrijnë deri te Dielli dhe grupohen afër sipërfaqes së Hënës. Në punimin shkencor, të botuar në revistën “Ikarus”, thuhet se këto zbrazje elektrike mund të shkaktojnë probleme në misionet e ardhshme në Hënë.

Burimi: lexo.al


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM