Mbyllen 8 mijë portale që mundësonin lojërat online

lojërat online

Ndërsa u mbyllën lojërat e fatit vitin e kaluar, ato lulëzuan në një tjetër formë. Dyshimin e familjeve dhe shpresën e vartësve të lojërave të fatit e konfirmojnë të dhënat e Autoritetit të Komunikimieve Elektronike dhe Postare (AKEP). Loja online lulëzoi sipas të dhënave të AKEP.

Në raportin vjetor të AKEP, konfirmohet se janë me mijëra faqe online, që ofrojnë baste sportive dhe lojëra të tjera bixhozi. 8 mijë prej këtyre faqeve AKEP bën të ditur se i ka bllokuar gjatë vitit të kaluar.

Sipas raportit, në bashkëpunim me Policinë e Shtetit, Autoritetin e Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit dhe Autoritetin e Mediave Audiovizive si dhe me kërkesën e organeve kompetente, “është kërkuar mbyllja e aksesit për rreth  8000 domain-e, të cilat ofronin lojëra fati online në shkelje të ligjit respektiv për lojërat e fatit. 83 domain-e me anën e të cilave ofroheshin programe televizive në shkelje te ligjit respektiv për mediat audiovizive”.

Lexo: Lojrat elektronike me anë të internetit, jepen liçenca vetëm për kompanitë shqiptare

Këtu flasim gjithnjë për lojërat online, por nëse shikoni me vëmendje në lagjet tuaja, shumë prej hapësirave të dedikuara këtyre lojërave vijojnë të mbeten të hapura ndonëse pa ekranët e dikurshëm. Në shumë raste ato shërbejnë si kafene, bilardo, por klientela e tyre mbetet e njëjtë. Përmes telefonave të tyre, dhe llogarive të servirura nga këto lokale, loja vazhdon.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale