Mashtrimit me kartat e kreditit po i vjen fundi » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/10/2016

Mashtrimit me kartat e kreditit po i vjen fundi

Share
nga Anerola Torollari
Tet 10, 2016
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Një kartë krediti me një ekran digjital që gjeneron rastësisht një kod të sigurisë është duke u lançuar si një mënyrë për luftimin e mashtrimit.

Prof Alan Woodward, një ekspert kibernetik nga Universiteti Surrey, ka thënë se kartave aktuale iu ka kaluar afati dhe dizajni i tyre. Mashtrimet me kartat e kreditit iu kushton bankave miliona çdo vit, shkruan BBC.

Karta e re siguron një shtresë të sigurisë duke zëvendësuar atë statike me kodin e sigurisë tre-shifror të printuar në anën e pasme të kartës me një ekran mini që tregon një kod të rastësishëm që ndryshon automatikisht çdo orë.

Ajo është mundësuar nga një bateri e hollë litiumi projektuar të zgjasë për tre vjet.

Oberthur Technologies është aktualisht në diskutime me bankat në Mbretërinë e Bashkuar për të publikuar teknologjinë dhe do të sjellë kartat “në duart” e konsumatorëve në Francë deri në fund të vitit.

Një pengesë e saj është se konsumatorët nuk do të jenë në gjendje për të mësuar përmendësh kodin e tyre të sigurisë dhe do të duhet t’a kontrollojnë kartën në çdo kohë që ata duan të bëjnë një blerje online.

“Konsumatorët duhet të jenë të vetëdijshëm për gjurmët e tyre dixhitale, instalimi i menjëhershëm i përditësimeve të sigurisë, të përdorin fjalëkalime të fortë dhe unike, të kenë kujdes gjatë përdorimit të rrjeteve publike wi-fi dhe mos zbulojnë shumë informacion në lidhje me veten online.”

 

Subscribe në kanalin tonë në YouTube