Kompania RE-Gi tekstil në Shkozet, një tjetër rast suksesi në Shqipëri » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 02/06/2017

Kompania RE-Gi tekstil në Shkozet, një tjetër rast suksesi në Shqipëri

Share
nga Fiorela Jaupi
Qer 02, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Znj. Milva Ekonomi zhvilloi një vizitë në kompaninë RE-GI tekstil, e cila operon në fushën e prodhimit të konfesioneve të destinuara të gjitha për eksport në tregun italian. Kompania ndodhet në zonën e Shkozetit dhe operon prej rreth 7 vitesh, edhe pse eksperienca e pronarëve të saj është shumë më e gjatë në këtë sektor.

Vizita e Ministres Ekonomi në këtë sipërmarrje bëhet në vijim të vizitave të saj për të mbështetur biznesin, për të promovuar rastet model dhe për t’i inkurajuar këto sipërmarrje të ecin përpara.

Kompania në fjalë, me administrator Xhuljeta dhe Arkezi Copa, në vitin 2012 është financuar për një pjesë të investimeve të saj, nga Linja e Kredisë e Programit Italo-Shqiptar për zhvillimin e SME-ve në Shqipëri, me një vlerë 140,000 Euro, nëpërmjet bankës Credins.

Ministrja Ekonomi vizitoi mjediset e kësaj kompanie për të parë nga afër investimin por dhe ecurinë e kësaj kompanie. Znj. Copa tha se falë këtij investimi kompania ka rritur punën dhe fitimet e veta, pasi një makineri e blerë me këtë mbështetje financiare shkurton proceset e punës dhe kryen punën e gjashtë punëtorëve.

Kryesisht kjo kompani prodhon uniforma kuzhine, por dhe veshmbathje, bluza etj. Aktualisht punojnë rreth 200 punëtore, por së shpejti do të hapet dhe një mjedis i ri ku do të punësohen 120 punonjës të tjerë, nga Durrësi, Shijaku dhe zonat perreth.

Ministrja vlerësoi ambientet shumë komode të punës dhe investimin e bërë nga kjo kompani, jo vetëm në makineri e teknologji, por dhe në mjediset përreth, ku punonjësit ndihen më mirë, me ambiente të jashtme të rregulluara dhe të gjelbëruara.

Ministrja Ekonomi inkurajoi pronarët e kësaj kompanie për kontributin e tyre për produkte që në eksport shkojnë me markën “Made in Albania”.

Gjithashtu, Ministrja dëgjoi dhe problematikën me të cilat përballet ky biznes, ku ajo që u kërkua është lehtësimi i procedurave në dogana dhe njehsimi i këtyre procedurave në të gjitha doganat.

Ministrja premtoi se këto situata janë adresuar, pasi pikërisht mbledhja e radhës e Këshillit të Investimeve ishte për këtë çështje, pra për lehtësimin edhe më tej të procedurave në dogana, si një kërkesë e ardhur nga biznesi.

Burimi: sot.com.al