Ja çfarë të shkruani në shënimin falenderues, pas një interviste pune
Përditësuar së fundmi: 05/07/2019

Ja çfarë të shkruani në shënimin falenderues, pas një interviste pune

Share
nga Ornela Trupja
Kor 05, 2019

Para se të bëni një intervistë pune, ju gjithmonë bëni përgatitje dhe hulumtime. Ju keni theksuar aftësitë tuaja, keni treguar entuziazëm dhe keni bërë pyetje inteligjente. Tani është koha për hapin e rradhës, dërgimi i një falenderimi.

“Falenderimet janë të nevojshme për të gjitha intervistat”, – tha Mary Abbajay, presidente e Grupit Careerstone. Fakti që po nisni një letër falenderimi, as nuk do t’ju punësojë ju, as nuk do t’ju lëndojë”. Shënimet falenderuese tregojnë mirënjohje. “Në fund të ditës, ne jemi njerëz. Gjysma e betejës në vendin e punës, zbret në marrëdhëniet ndërpersonale. Kjo sinjalizon se ju kujdeseni edhe për marrëdhëniet dhe jo vetëm për një pagë. Kjo ju jep ju më shumë vlerë”, – tha Jena Viviano, një trajnere karriere.

Letër apo elektronike?
Një shënim falenderimi me e-mail, është krejtësisht i pranueshëm, mundësisht të dërgohet brenda 24 orëve pas intervistës. Vendimi se ju u pranuat në punë, mund të vijë shpejt, prnadaj sigurohuni që shënimi juaj të shkojë tek marrësi në kohë. Nëse vërtet doni të bëni një përshtypje, dërgoni një    e-mail dhe përcilleni këtë mesazh edhe me një letër të shkruar. “Por këtu duhet të bëni kujdes, përmbajtja e mesazhit të nisur me e-mail, duhet të ndyshojë nga shënimi i letrës së shkruar”, – tha Elaine Swann, themeluesja e The Swann School of Protocol.

Kush e merr falenderimin?
Procesi i intervistimit shpesh nënkupton takimin me njerëz të shumtë dhe të ndryshëm. Kjo do të thotë që ju duhet të synoni të qëndroni në krye të listës së të intervistuarve. Pas çdo interviste ju duhet të kërkoni të shkëmbeni informacion dhe kontatkte me personat në fjalë. Nëse takoheni me disa njerëz individualisht, secili duhet të marrë shënimin e tij të personalizuar. Mos harroni t’i dërgoni një shënim personit që ndihmoi në koordinimin e intervistës, duke e falenderuar për kohën dhe përpjekjet e tij.

Lexo: Si të silleni kur zhvilloni një intervistë pune

Çfarë të thoni
Shënimet e falenderimit nuk duhet të jenë të gjata. Filloni duke treguar mirënjohje dhe falenderim për personin që ju intervistoi. Kjo do të tregojë jo vetëm konsideratë për personin që ju intervistoi, por do të tregojë edhe interesin tuaj për këtë pozicion pune. Kështu do të tregoni se sa jeni të emocionuar për mundësinë që do ju jepet. Përfundimi duhet të përputhet me pritshmëritë tuaja. Mos harroni të vendosni në fund edhe kontaktin tuaj.

Intervista shkoi vërtet keq …
Jo të gjitha intervistat shkojnë mirë. Por pavarësisht kësaj ju duhet të dërgoni një falenderim. Kjo do të ndikojë pozitivisht dhe profesionalisht tek ju. Kjo do të tregojë se ju e vlerësuat mundësinë, që ju është dhe dhënë, pavarësisht rezultatit. E njëjta gjë duhet të ndodhë edhe në rastet kur ju largoheni nga puna, të falenderoni për mundësinë që ju është dhënë.

CNN