Horizon Europe në kërkim të biznesve të vogla dhe të mesme - Business Magazine Albania

Horizon Europe në kërkim të biznesve të vogla dhe të mesme

Bizneset tani mund të marrin fonde dhe mbështetje nga BE për projektet e inovacionit që do t’i ndihmojnë ata të zhvillohen dhe zgjerohen në vende të tjera – në Evropë dhe më gjerë. 

Financimi është i disponueshëm përmes programit të BE -së Horizon Europe. I pajisur me një buxhet prej 95.5 miliardë eurosh, Horizon Europe është programi kryesor financiar i BE -së për kërkimin dhe inovacionin që synon trajtimin e ndryshimeve klimatike, duke ndihmuar në arritjen e synimeve të qëndrueshmërisë së OKB -së dhe rritjen e konkurrencës dhe rritjes së BE -së. 

Programi është plotësisht i hapur për pjesëmarrjen e partnerëve të Ballkanit Perëndimor.

Horizon Europe po kanalizon mbështetjen për NVM -të në një mënyrë koncize dhe konkrete për të siguruar që të interesuarit të kenë akses jo vetëm në informacionin e duhur, por mund të aplikojnë lehtësisht për financimin e duhur. NVM -të do të jenë në gjendje të përfitojnë nga një përpjekje ndërkombëtare, e ndërlidhur për të mbështetur inovacionin e tyre dhe përparimet e tregut.

Programi do të zbatohet në tri shtylla: 

1-Shkencë e Shkëlqyer

2-Sfida Globale & Konkurrueshmëri Industriale Evropiane

3-Evropë Inovative

Shtylla 3 fokusohet veçanërisht në mbështetjen e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (NVM). Shtylla 3 e Horizon Europe përfshin 70% të buxhetit që është caktuar për NVM-të, në veçanti startup-et dhe kompanitë spinout për të zhvilluar novacione me potencial zgjerimi në nivel global.

Si pjesë e Shtyllës 3, Këshilli Evropian i Inovacionit (EIC) do të veprojë në bashkëpunim dhe sinergji me Ekosistemet Evropiane të Inovacionit (EIE) dhe Institutin Evropian të Inovacionit dhe Teknologjisë (EIT) për të siguruar që aktivitetet krijuese në të gjithë Horizon Europe dhe financime të tjera të BE -së të përmirësojnë ekosistemet për inovacionin në Evropë.

Lexo: Klientët e Starlink anullojnë porositë e tyre. Çfarë po ndodh me SpaceX?

Këshilli Evropian i Inovacionit (EIC) është një aspekt integral i mbështetjes së Horizon Europe për NVM -të. Kjo do të ndihmojë në sjelljen e ideve më premtuese nga laboratori në aplikimin e botës reale dhe mbështetjen e NVM-ve më novatore, përfshirë bizneset e reja, për të rritur idetë e tyre me financim përshpejtues dhe për të kapërcyer hendekun financues midis fazave të fundit të aktiviteteve kërkimore dhe përfshirjes së tregut. Duke vepruar kështu, EIC dhe NVM -të mund të veprojnë së bashku në arritjen e një përparimi të suksesshëm në treg falë një burimi financiar të besueshëm dhe të qëndrueshëm.

Duke punuar paralelisht me EIC, Instituti Evropian i Inovacionit dhe Teknologjisë (EIT) po rrit kreativitetin në të gjithë Evropën. Është pozicionuar në mënyrë unike për të kontribuar me një perspektivë të mëtejshme dhe fusha të ekspertizës për NVM -të që mbështet. EIT rrit aftësinë e Horizon Europe për të revolucionarizuar dhe mbështetur NVM -të drejtpërdrejt duke ushqyer talentin sipërmarrës dhe një trup në rritje të ideve që vijnë nga NVM -të. Në veçanti, EIT ndihmon në zhvillimin e partneriteteve dinamike, afatgjata evropiane midis kompanive kryesore, laboratorëve kërkimor dhe universiteteve për të formuar partneritete dinamike ndërkufitare-Komunitetet e Njohurisë dhe Inovacionit (KIC).

Duke vepruar si një bashkëpunëtor, në sinergji midis EIT dhe EIC, Ekosistemet Evropiane të Inovacionit (EIE) do të mbështesin NVM-të dhe bizneset e reja me përparime me ndikim të lartë që konsiderohen shumë të rrezikshme financiarisht për tregun për të investuar vetëm, me fokus në teknologji dhe inovacione që sjellin ndryshime rrënjësore. Programi i punës i Horizon Europe për vitet 2021-2022 përmend veprimet nën tre destinacione: LIDHJE, RRITJE dhe INNOVSMES. Destinacioni INNOVSMES, me një buxhet prej 72.8 milion €, do të mbështesë Partneritetin Evropian për NVM -të novatore. Kjo do t’u mundësojë NVM-ve që mendojnë përpara të rrisin kapacitetin e tyre të kërkimit dhe inovacionit (R&I), si dhe produktivitetin, dhe të përfshihen me sukses në zinxhirët globalë të vlerës dhe tregjet e reja. Për më tepër, EIE plotëson mbështetjen e Fondeve Evropiane të Zhvillimit Rajonal për partneritetet ndërrajonale rreth temave të zgjuara dhe të specializuara. Duke e vendosur EIE si një hallkë kryesore në zinxhirin e Shtyllës 3, Horizon Europe po siguron që NVM -të të kenë akses dhe njohuri për partneritetet evropiane dhe rrjetet e inovacionit në të gjithë Evropën.

Lexo: Volvo nis prodhimin e C40 Recharge në Ghent, Belgjikë

Horizon Europe

Investimi në kërkime dhe inovacion është investim në të ardhmen e Evropës. Horizon Europe është programi kryesor financiar i BE -së për kërkimin dhe inovacionin me një buxhet prej 95.5 miliardë eurosh. Ai merret me ndryshimet klimatike, ndihmon në arritjen e Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB -së dhe rrit konkurrencën dhe rritjen e BE -së. Programi lehtëson bashkëpunimin dhe forcon ndikimin e kërkimit dhe inovacionit në zhvillimin, mbështetjen dhe zbatimin e politikave të BE -së duke trajtuar sfidat globale. Ai mbështet krijimin dhe shpërndarjen më të mirë të njohurive dhe teknologjive të shkëlqyera. Krijon vende pune, angazhon plotësisht grupin e talenteve të BE -së, shtyn rritjen ekonomike, promovon konkurrencën industriale dhe optimizon ndikimin e investimeve brenda një zone të forcuar kërkimore evropiane. Horizon Europe është plotësisht e hapur për pjesëmarrjen e partnerëve të lidhur me Ballkanin Perëndimor.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #27 - Nëntor 2021

Miq, lexues të BusinessMag,

Ky numër i ri revistës vjen në një sezon të nxehtë plot me zhvillime interesante në botën e startupeve. Jam i sigurt që secili nga ju është i ngarkuar shumë më tepër se në çdo periudhë tjetër në përpjekjet për të çuar gjërat përpara, ndaj ju falenderoj që po gjeni kohën për të lexuar këto rreshta. 

Dikush më pyeti sot, sa optimist je për të ardhmen? U përgjigja pa menduar, se kjo nuk është pyetje për një sipërmarrës. Ne optimizmin e kemi në gjak, pasi është stimuli kryesor që çon përpara iniciativat e çuditshme që ndërmarrim, shpesh pa u menduar gjatë! 

Këtë optimizëm përpiqemi ta sjellim në faqet në vazhdim nëpërmjet intervistave me personazhe të njohur dhe të panjohur, të cilët me punën e tyre të përditshme ndikojnë në jetën e mijëra njerëzve përreth. 

Me punën që bëjnë, me historitë që rrëfejnë mbi sfidat e ndryshme, mes dështimesh dhe suksesesh ata/ato frymëzojnë, motivojnë duke përshkruar maratonat vetjake drejt suksesit; pavarësisht pengesave, duke kaluar nga dështimi në dështim, por pa humbur entuziazmin (siç thotë dhe Churchill). 

Njihuni …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0