Hidrocentrale në zona të mbrojtura, Ministri Klosi: nuk do të lejohen » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 08/10/2018

Hidrocentrale në zona të mbrojtura, Ministri Klosi: nuk do të lejohen

Share
nga Albana Mucaj
Tet 08, 2018

Investimet në hidrocentrale pritet të mos bëhen më në zonat e shpallura të mbrojtura. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, ka bërë të ditur se do të ndalojë ndërtimet në zonat me vlera natyrore dhe historike. Ministri Blendi Klosi, ka theksuar para një auditori se në zonat e mbrojtura do të jetë e pamundur ndërtimi i HEC-eve. “Vendosja e një ekuilibri mes zhvillimit ekonomik dhe ruajtjes së natyrës është synimi kryesor i ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit”, tha Klosi.

Ministria ka ngritur një grup pune me ekspertë të fushës për forcimin e rregullave lidhur me ndërtimin e heceve dhe mënyrën e shfrytëzimit të lumenjve pa sjellë dëme në mjedis.

Ndërtimi i HEC-eve në zona të mbrojtura është një betejë disa vjeçare për ambientalistët. Më e njohura është fushata e zhvilluar prej tyre në mbrojtje të Valbonës. Pjesë e kësaj fushatë, janë bërë edhe këngëtarë të njohur shqiptarë nëpër Botë.

Lexo: Vazhdon konflikti i HEC-eve me qeverinë