Google Duplex prenotoi një vend tek parukierja nëpërmjet një telefonate
Përditësuar së fundmi: 09/05/2018

Google Duplex prenotoi një vend tek parukierja nëpërmjet një telefonate

Share
nga Jon
Maj 09, 2018

Google Assistant AI me të vërtetë është duke u përmirësuar çdo ditë e më shumë. Mund të të thotë motin, madje edhe mund të thotë një barcaletë. Për pak vite, ajo ndoshta do të të porosisë vetë edhe mëngjesin përpara se të kesh pirë kafen.

Konkretisht, ka aftësi të kryejë telefonata. Madje, mund edhe të të rezervojë takim në parukeri me një zë shumë natyral…natyrisht, nëse një demostrim i fundit do të jetë po aq real për të gjithë përdoruesit.

Në Google I/O për zhvilluesit në Mountain View, Kaliforni, Google demostroi një Google Assistant me një zë shumë njerëzor. Madje bëri edhe një rezervim nëpërmjet telefonit, nëpërmjet Google Duplex.

Ky në fakt nuk ishte thjeshtë një plotësim formulari i zakonshëm. Ishte një robot i Google, i cili komunikonte me një punonjëse parukerie, madje zgjidhën edhe problemet e orarit.

E gjithë kjo duket tepër e frikshme në fakt kur e mendon. Shumë mund të mendojnë se singulariteti (shkrirja e njeriut me makinën) është gati gati një realitet tashmë.

Praktikisht pa shumë vonesa, sistemi arriti të kontrollojë komunikimin pa shumë probleme.

Por, me të vërtetë është e çuditshme ta dëgjosh atë. Diferencat midis dy palëve ishin gati gati të padallueshme. Nëse do të ishte një bisedë e zakonshme, do të ishte e vështirë t’i dalloje të dyja palët. Komunikimi i robotit ishte natyral, larg zërave robotikë që jemi mësuar të dëgjojmë në të shkuarën. Madje, roboti përmendi edhe fjalë të tilla si “uh” dhe “hmm”, të cilat janë tepër të zakonshme për një njeri.

Gjithsesi, CEO i Google Sundar Pichai u shpreh se kompania është ende duke punuar me të.

Google Duplex, do të lëshohet në një numër të limituar si test në një eksperiment, i cili pritet të zhvillohet në javët në vazhdim.

Më poshtë, demostrimi real i Google Duplex:

Burimi: Science Alert