Gjermania do të investojë 25.5 milionë euro në arsimin profesional në Ballkanin Perëndimor » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/12/2019

Gjermania do të investojë 25.5 milionë euro në arsimin profesional në Ballkanin Perëndimor

Share
nga Admin
Dhj 13, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Marrëveshja e nënshkruar nga Banka e Gjermanisë për Zhvillim KfW me Forumin e Investimeve të Dhomave të Ballkanit Perëndimor (WB6 CIF) është bërë me dije nga Dhoma e Tregtisë Malazeze.

Kjo e fundit do të koordinojë projektin, i cili synon të fuqizojë arsimin profesional në Ballkan me qëllim rritjen e punësueshmërisë dhe zhvillimin e sipërmarrjes në këtë treg.

Aktualisht, në Ballkan dhe Shqipëri po zhvillohen disa programe për nxitjen e sipërmarrjeve të reja. Përmes Programit IDEA dhe trajnimeve me metodën CEFE, llogaritet që mbi 1600 sipërmarrës të rinj të kenë zhvilluar idetë e tyre të biznesit, qindra pre të cilëve po i zhvillojnë ato konkretisht.

Lexo: SFIDA IDEA PËRZGJEDH FINALISTËT

Nga ana tjetër, edhe shkollat e mesme profesionale dhe qëndrat e formimit profesional janë prekur nga angazhime të programeve gjermane të zhvillimit të arsimit.

Një tjetër projekt intensive në mbështetjen e arsimit professional është Aftësi për Punë, pjesë e programit sviceran Swisscontact.

Lexo: Hapet Akademia “Aftësi për Punë” – Shkolla Verore 2019

Seenews