Gevio Tabaku, fitues në programin global UGRAD
Përditësuar së fundmi: 14/06/2019

Gevio Tabaku, fitues në programin global UGRAD

Share
nga Ornela Trupja
Qer 14, 2019

Emri i tij  nuk është i pa njohur për lexuesin e BusinessMag.al. Bëhet fjalë për djalin nga Gramshi, Gevio Tabakun, i cili u prezantua në kompeticionin SuperGeneration me idenë e tij për Portalin Studentor, ku edhe fitoi çmimin e dytë. Që pas atij momenti portali është vënë në funksion dhe ka punuar fort për t’u ardhur në ndihmë studentëve në provimet e maturës.

Për BusinessMag.al ai shprehet se ka marrë një Feedback pozitiv dhe se interesi për portalin ka qenë i lartë. “Besoj që Portali e ka nisur mbarë dhe që jemi në rrugën e duhur”, thotë ai.

Ditët e fundit ai konkuroi në Programin Global UGRAD, ku u përzgjodh fitues. Me këtë çmim atij iu dha mundësia e studimeve për një semestër akademik në SHBA, nga Ambasada Amerikane.

Pas programit ai synon të kthehet në Shqipëri, ku dëshiron shumë që njohuritë t’i vëjë në praktikë. “Kjo është një eksperiencë shumë e mirë për ne të rinjtë, sidomos për ne që duam të jetojmë dhe të kontribuojmë për vendin tonë dhe që planifikojmë të ardhmen tonë këtu”.

Sipas tij, ky program është ekselent, për të gjithë ata të rinj që dëshirojnë të jenë pjesë aktive e komunitetit dhe që dëshirojnë të shohin ndryshim dhe përmirësim në vendin e tyre.

Lexo: Një portal i ri do t’iu shërbejë studentëve të Shqipërisë

Programi Global UGRAD është një program shkëmbimi, që ka në fokus të përgatisë liderët e së ardhmes. Afërsisht 250 të rinj nga 55 shtete të ndryshme, përzgjidhen për të kryer një semestër akademik në SHBA në mënyrë të tillë, që të fitojnë eksperiencë, të ekspozohen në sistemin e edukimit të SHBA-ve dhe të bëhen liderë më të mirë në vendin e tyre. Programi kërkon që gjatë kohës që studion në SHBA, të kryesh gjithashtu punë vullnetare në komunitet dhe më pas eksperiencën që merr atje, t’a transmetosh edhe në vendin tënd, duke ndihmuar në përmirësimin e tij.  Për t’u bërë pjesë e këtij programi, nevojiten disa kritere, ku kryesori është aktivizimi në komunitet. Aplikimi është i hapur për të gjithë ata që duan të synojnë të jenë fitues e të jenë në shërbim të komunitetit.

Të rinjtë janë e tashmja dhe e ardhmja e vendit dhe nëse nuk do i ndryshojnë ata gjërat, atëherë kush do t’a bëjë?