Facebook më pranë e-commerce; Blen një startup të ri
Përditësuar së fundmi: 14/02/2019

Facebook më pranë e-commerce; Blen një startup të ri

Share
nga Neada Muçaj
Shk 14, 2019

Facebook ka blerë GrokStyle, një startup që përdor IA për t’ju ndihmuar të blini mobilje dhe sende të tjera për shtëpinë.
Kjo është lëvizja më e fundit që rrjeti social po përdor për të hyrë më thellë në e-commerce në vitin 2019.

Zëdhënësja e Facebook Vanessa Chan konfirmoi blerjen duke thënë: “Ne jemi të lumtur për të mirëpritur GrokStyle në Facebook. Ekipi dhe teknologjia e tyre do të kontribuojnë në aftësitë tona të IA”.

GrokStyle, e themeluar në vitin 2016 sipas CrunchBase, është një startup në San Francisko i specializuar në kërkimin vizual. Kompania është e njohur për teknologjinë që lejon blerësit të kërkojnë mobilje dhe sende të tjera duke bërë fotografi me telefonat e tyre. Vitin e kaluar, kompania u bashkua me Ikea në aplikacionin e saj për mobiljet në realitet virtual.

Ende nuk është e qartë saktësisht se çfarë do të bëjë ekipi i Facebook brenda GrokStyle. Por është një tjetër shenjë e mundshme që Facebook ka në plan të futet më thellë në dimensionin e blerjeve.

Kompania ka shtuar në mënyrë të vazhdueshme opsionet e blerjeve në Instagram, por nuk ka treguar shumë për përvojat e ngjashme blerjes në aplikacione të tjera.

Facebook po ndërton platformën e vet të realitetit të shtuar, duke përfshirë opsione të blerjes së karakteristikave të realitetit të shquar në Messenger.

/Mashable


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM