COVID-19, Apple përditëson software-in për përdoruesit e iPhone


iPhone do të nxjerrë një përditësim të software, IOS 13.5. Ky përditësim lidhet me situatën e koronavirusit dhe mbajtjen e maskave.

Sipas ‘TechCrunch’, përditësimi i software në iPhone është i lidhur pikërisht me elementin e sigurisë së Face ID. Duke u nisur nga fakti që gjatë 2 muajve të fundit qytetarët në të gjithë botën përdorin maska për shkak të pandemisë së COVID-19 dhe kjo e bën të pamundur që iPhone të njohë fytyrën e përdoruesve, Apple ka menduar pikërisht për këtë.

Përditësimi i software në versionin IOS 13.5 do të bëjë të mundur që iPhone të shmangë automatikisht procesin e Face ID për t’u shkyçur, në rastet kur përdoruesit mbajnë maskë në fytyrë. Në të tilla raste, iPhone do të kalojë automatikisht në procesin e shkyçjes përmes kodit 6-shifror në mënyrë manuale, duke anashkaluar procesin e Face ID.

Sipas ekspertëve të teknologjisë, kjo është një risi pozitive, pasi përdoruesit e iPhone do të shmangin heqjen e maskës nga fytyra me qëllim që telefoni i tyre të njohë tiparet për Face ID. Përditësimi në IOS 13.5 do të mundësojë kalimin direkt tek vendosja e kodit 6-shifror në rastet kur përdoruesi mban të veshur maskë, gjë që do të evidentohet automatikisht nga iPhone.

Aktualisht përdoruesit e iPhone, që kanë veçorinë e Face ID janë të detyruar të presin deri sa telefoni i tyre të mos verifikojë dot tiparet e fytyrës në rastet kur mbajnë maskë, dhe më pas u kërkohet që të shkyçin aparatin përmes kodit 6-shifror.

Mbetet për t’u parë nëse ky përditësim i iPhone do të jetë edhe në softwaret e tjerë që do të pasojnë IOS 13.5.

TechCrunch

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale