Cila është mosha e duhur për të investuar?
Përditësuar së fundmi: 05/04/2019

Cila është mosha e duhur për të investuar?

Share
nga Ornela Trupja
Pri 05, 2019

Të investosh në biznes asnjëherë nuk është vonë. Edhe nëse vendosni të merreni me biznes në moshën 20 apo 30 vjeç nuk është herët. Drejtori i menaxhimit të pasurisë në Holly Newman Kroft Neuberger Berman, shprehet se u thotë klientëve më të rinj se ata duhet të zotërojnë më shumë aksione sesa bono.

Por, disa lexues të CNN Business, duke përfshirë edhe ata që u përkasin viteteve ’60 dhe ’70, shtrojnë shpesh pyetjen se sa para duhet të kenë para se të nisin investimin.

Kroft thotë se investitorët që janë më afër moshës së pensionit kanë nevojë më shumë për një element sigurie. Kur kalon një farë moshe, ruajtja e kapitalit dhe e të ardhurave është më të rëndësishme se rritja. Investitorët duhet të fillojnë investimin e tyre me rreth 60% deri në 80% të parave që kanë lënë mënjanë.

Reziko në fillim dhe luaj në mbrojtje më vonë

Shumë pak të rinj investojnë në fondet e pensioneve. Kur je i ri vështirë të mendosh të investosh në fonde pensionesh. Por kujdes, në moshë të madhe duhet të jeni gjithashtu konservatorë.

Ndërkohë, për investime mund të keni nevojë më shumë se thjesht depozitim në fonde pensioni. Kroft tha se një gabim që investitorët bëjnë, është të supozohet se një investim që bëjnë sot do të jetë ende i vlefshëm për disa vite të tjera.

Lexo:  Të shpëtosh planetin apo të investosh për fitim

Mënyrat e ndryshme të investimit nuk vlejnë njëlloj për të gjithë

Hidhini një sy tregut të bonove. Bonot e thesarit janë një objektiv i mirë për investitorët e moshuar që kërkojnë të sigurojnë paratë e tyre. Kjo vlen shumë mirë edhe për Shqipërinë. Ndërsa tregu i stoqeve dhe bursës për vendin tonë nuk është i zhvilluar. Natyrisht, nuk ka një moshë të caktuar për të bërë investime.

Një person 50 vjeç, i cili jeton i vetëm në një apartament ndoshta guxon të investojë më shumë se një çift i martuar që synon të kursejë për shkollimin e fëmijës.

Nëse dalja në pension është qëllimi juaj përfundimtar, atëherë mos rrezikoni me investimet tuaja, pavarësisht moshës që keni.

CNN


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM