Bill Gates dhe Richard Branson kundër vrasjes së kafshëve. Ja një zgjidhje më e mirë
Përditësuar së fundmi: 24/08/2017

Bill Gates dhe Richard Branson kundër vrasjes së kafshëve. Ja një zgjidhje më e mirë.

Share
nga Neada Muçaj
Gus 24, 2017

Cargill Inc., një nga kompanitë agrokulturore më të mëdha në botë është bashkuar me Bill Gates dhe gjigand të tjerë në fushën e biznesit për të investuar në një teknologji të re e cila prodhon mish nga qelizat e kafshëve vetë-prodhuese, si pasojë e kërkesës gjithmonë e në rritje të konsumatorëve për proteina që varen më pak nga ushqimi, toka dhe uji.

Memphis Meats, i cili prodhon mish viçi, pule dhe rose direkt nga qelizat e kafshëve pa therur bagëtinë apo shpendët, ka mbledhur 17 milionë dollarë nga inevstitorët si Cargill, Gates dhe miliarderi Richard Branson.

Mbledhja e fondeve u drejtua nga firma sipërmarrëse DFJ, e cila më parë ka mbështetur disa startupe sociale me pakicë.

“Jam shumë i lumtur që kam investuar në Memphis Meats,” tha Branson. “Unë besoj se brenda 30 vitesh ne nuk do të kemi nevojë të vrasim kafshët dhe i gjithë mishi do të jetë i pastër ose me përbërje bimore, me të njëjtën shijë dhe më i shëndetshëm për të gjithë.”

Kjo lëvizje po ndodh përmes rritjes së kërkesës për prodhime organike, duke u fokusuar në ushqimin që konsiderohet i qëndrueshëm dhe një vëmendje më e madhe për trajtimin e kafshëve. Përpunuesit e mëdhenj të shpezëve dhe blegtorisë kanë filluar të marrin alternativa ndaj mishit tradicional.

“Të gjithë botës i pëlqen të hajë mish dhe kjo është thelbësore për shumë kultura,” tha Uma Valeti, bashkëthemeluesja e Memphis Meats. “Mënyra se si prodhohet mishi tradicional krijon sfida për mjedisin, mirëqenien e kafshëve dhe shëndetin e njeriut. Këto janë probleme që të gjithë dëshirojmë ti zgjidhim.”

‘Mish i Pastër’

Deri më sot, Memphis Meats ka grumbulluar 22 milionë dollarë, duke sinjalizuar një angazhim ndaj “lëvizjes mish-i pastër,” tha kompania.

“Ne besojmë se konsumatorët do të vazhdojnë të dëshirojnë mishin dhe ne synojmë ta sjellim atë në tavolinë, në mënyrë të qëndrueshme dhe me kosto efektive sa mundemi. Mishi i kultivuar dhe mishi i prodhuar në mënyrë konvencionale do të luajnë një rol në përmbushjen e kësaj kërkese”, tha Sonya Roberts, presidente e zhvillimit të sipërmarrjeve në Cargill Protein.

/Bloomberg


Evente

Seminar për “Negociatat dhe Shitjet B2B”

Dhjetor 19, 2018
9 AM – 5:30 PM