“Belong”, qasje e mirë për t'u informuar rreth kancerit, bazuar në inteligjencën artificiale » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 21/10/2019

“Belong”, qasje e mirë për t’u informuar rreth kancerit, bazuar në inteligjencën artificiale

Share
nga Admin
Tet 21, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Tre sipërmarrës izrealitë Eliran Malki, Irad Deutsch dhe Ohad Rubin kanë zhvilluar aplikacionin falas, bazuar në inteligjencën artificiale pasi humbën të afërmit e tyre nga kanceri.

“Belong – Beating Cancer Together” është rrjeti më i madh shoqëror në botë për pacientët me kancer dhe lejon qasje më të lehtë tek profesionistët e shëndetit dhe njerëzit me kushte të ngjashme.

Zhvillimi i aplikacionit ishte startapi Belong.Life, i themeluar në vitin 2015 nga këta tre sipërmarrës, pasi humbën të afërmit e tyre nga kanceri.

Si funksionon aplikacioni Belong

Malki, Deutsch dhe Rubin kanë zhvilluar aplikacionin falas, bazuar në inteligjencën artificiale, në sajë të së cilës pacientët mund të marrin përgjigje nga profesionistët, bisedojnë me pacientët e tjerë dhe përdorin shërbimin e korrespondencës të studimeve klinike të Belong.

Belong ka bashkëpunime të vazhdueshme me American Cancer Society, Colorectal Cancer Canada (CCC) dhe GO2 Foundation for Lung Cancer.

Lexo: Bashkim Ziberi, shkencëtari pjesë e ekipit që po evoluon luftën ndaj kancerit

Kompania ka marrë një fond nga IQVIA, një ofrues global i analizave të avancuara, zgjidhjeve teknologjike dhe shërbimeve për hulumtimin e kontratave për industrinë e shkencave të jetës.

Fondi do të përdoret për avancimin dhe zgjerimin e rrjetit dhe Platformën e Përfshirjes së Pacientëve (PEP), një platformë e dizajnuar për të përmirësuar angazhimin, edukimin, pajtueshmërinë, kënaqësinë, koordinimin dhe efikasitetin. ‘kujdes shëndetësor’.