Bashkimi Europian jep 40 milionë euro për promovimin e turizmit shqiptar » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 28/02/2019

Bashkimi Europian jep 40 milionë euro për promovimin e turizmit shqiptar

Share
nga Albana Mucaj
Shk 28, 2019

Aeroporti i Tiranës “Nënë Tereza” u përzgjodh për lancimin e fushatës ndërkombëtare të turizmit.

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit nisi fushatën “BE Taken by Albania”, me synim promovimin ndërkombëtar të asaj çka ofron Shqipëria dhe zhvillimin turistik e ekonomik të vendit.

Ministri Blendi Klosi tha në fjalën e tij se, “Mijëra njerëz më kanë shkruar mesazhe dhe kanë qenë të gatshëm të më mbështesin në fushatën që kemi ndërmarrë, sepse Shqipëria ka nevojë për ekonomi. Turizmi është ekonomi. Ne e kemi këtë mundësi të artë. Të rrëmbehemi nga kjo mundësi e artë për ta bërë Shqipërinë turistike.

Ai ftoi të gjithë të angazhohen në promovim.

Lexo: “Rrëmbehu nga Shqipëria”, video që po bëhet virale, i kundërpërgjigjet filmit Taken

Ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca tregoi se Bashkimi Europian do të mbështesë financiarisht promovimin e turizmit në Shqipëri.

“Këtë viti do të lancojmë një program madhor për të ndihmuar turizmin në Shqipëri në një vlerë prej 40 milionë eurosh”, tha ai gjatë fjalës së tij.

Ambasadori Zviceran Adrian Maitre tha se, “reputacioni i Shqipërisë do të përfitonte po ashtu nëse vendimmarrësit e këtij vendi do të bashkëpunonin me njëri-tjetrin. Pasi puna e përbashkët në procesin parlamentar ka ndikim të drejtpërdrejtë në ndryshimin e këtij realiteti”.

Ai tha gjithashtu se, së shpejti do të ketë një linjë ajrore Zvicër-Shqipëri, një fakt shtesë ky për fuqizimin e biznesit dhe turizmit.

 

Subscribe në kanalin tonë në YouTube