Banka Botërore, rritja e PBB-së për Shqipërinë në 5.1%

Ekonomia e Shqipërisë pritet të rritet me 5.1% në 2021, tha Banka Botërore, duke ulur parashikimin e saj të qershorit me 3.7 pikë përqindje. Banka Botërore vëren që ekonomia e Shqipërisë tkurret me 6.7% në vitin 2020, më shumë se parashikimi i qershorit për rënie prej 5% në qershor tha BB në raportin e saj të Janarit 2021 të Prospekteve Ekonomike Globale.

Prodhimi i brendshëm bruto i Shqipërisë (PBB) pritet të zgjerohet me 4.4% në 2022. Rritja ekonomike në rajonin e Ballkanit Perëndimor parashikohet në 3.5% në 2021, pasi besimi i konsumatorit dhe biznesit janë rivendosur dhe paqëndrueshmëria politike është lehtësuar, tha Banka Botërore. Rënia ekonomike në rajonin e Ballkanit Perëndimor vlerësohet në 4.5% në vitin 2020.

Në rajon, Banka Botërore vlerëson rritjen ekonomike prej 3.6% për Maqedoninë e Veriut, 2.8% për Bosnjën dhe Hercegovinën, 5.4% për Kroacinë, 3.7% për Kosovën, 6.1% për Malin e Zi dhe 3.1% për Serbinë.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale