Amazon teston një sistem për të marrë feedback nga produktet » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 16/09/2019

Amazon teston një sistem për të marrë feedback nga produktet

Share
nga Amantia Kullolli
Sht 16, 2019

Amazon po teston një mënyrë më të lehtë për njerëzit që të lënë përshtypjet e produktit me fillimin e vlerësimeve.

Ndryshimi ka për qëllim të inkurajojë ata që nuk kanë kohë, energji ose interes për të shkruar komentet që ndajnë mendimin e tyre për produktin.

Nëse keni qasje në eksperimentin e ri, do të jeni në gjendje të prekni vetëm një herë për të lënë vlerësimin e yllit tuaj për çdo artikull, pa qenë e nevojshme të plotësoni fushat shtesë si një titull rishikimi dhe rishikim me shkrim, siç kërkohej më parë.

Lexo: Kjo është historia interesante se si Amazon për pak e bleu Netflix-in

Do të keni mundësi të përdorni këto vlerësime me një trokitje të lehtë nga një numër vendesh, përfshirë faqen “Urdhrat e tu” në Amazon, ku mund të prekni lehtë butonin “Shkruaj një përmbledhje”; duke shkuar direkt në një faqe produktesh; ose duke iu përgjigjur kërkesave që ju janë dërguar nga Amazon ose ato që shfaqen në faqen kryesore kur të regjistroheni.

Procesi i lënies së një përmbledhjeje është jashtëzakonisht i thjeshtë. Ju thjesht zgjidhni vlerësimin e yllit dhe më pas do të shihni një shënim të gjelbër që konfirmon paraqitjen. Vetëm ato vlerësime me një prekje nga Blerjet e Verifikuara do të kontribuojnë në vlerësimin e përgjithshëm të produktit. Ju jeni gjithashtu në gjendje shtoni reagimet tuaja më vonë, nëse zgjidhni, duke shtuar një përmbledhje, foto ose video.

Duhet rrugë e gjatë për të mbledhur reagime nga një numër më i madh i konsumatorëve në internet, pasi shumë nuk shqetësohen për të shkruar komente.

Kjo është kundër politikës së Amazon, natyrisht dhe është një praktikë që shitësi me pakicë po shkatërrohet për vite me radhë, duke përfshirë ndalimin vlerësimeve të klientit, përmes padive të shumta, gjobave dhe pezullimeve të llogarive të shitësit. Por, ka akoma shërbime që nxisin vlerësimet në Amazon të një produkti përmes taktikave jo zyrtare. Ka produkte në Amazon që vazhdojnë të kenë komente dyshuese, duke filluar nga pilulat për humbje peshe e deri tek kufjet Bluetooth.

Lexo: Lista e parë e punësimeve që Jeff Bezos ka postuar për Amazon 25 vjet më parë

Amazon konfirmoi se tipari i ri është një eksperiment, dhe jo një nisje publike.”Ne po testojmë një veçori që lejon klientët të lënë përshtypje lehtë, ndërsa gjithashtu ndihmojnë blerësit të marrin vlerësime autentike të klientëve në produkte nga një grup i gjerë blerësish”, tha një zëdhënës i Amazon.

TechCrunch