Akademia, aplikacioni nga Kosova triumfon në garën rajonale për "Biznes plane të Gjelbërta dhe Inovative" » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 01/08/2017

Akademia, aplikacioni nga Kosova triumfon në garën rajonale për “Biznes plane të Gjelbërta dhe Inovative”

Share
nga Fiorela Jaupi
Gus 01, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Besart Konushevci, nga Kosova rrëmben fitoren në garën rajonale për “Biznes plane – të Gjelbërta dhe Inovative”.

Forumi për Iniciativa Qytetare, informon për fitorën e ideatorit kosovar Besart Konushevci në garën rajonale për “Biznese të gjelbërta dhe Inovative” që u organizua në Kolasin, Mal të Zi në datat 26-29 Korrik nga Balkan Green Foundation, me mbështetjen e Rockefeller Brothers Fund.

Platforma “Akademia”, e konceptuar dhe zhvilluar nga Konushevci parasheh ndërtimin e një startup-i teknologjik në Kosovë dhe vendet shqipfolëse të rajonit, që do të ndalojë plagjiaturën në sistemin akademik të Kosovës duke mbështetur hulumtimet shkencore dhe duke zvogëluar mbeturinat nga përdorimi i letrës.

Ky do të jetë aplikacioni i parë i këtij lloji në Ballkan që do të shërbejë si mjet për identifikim të plagjiaturës.

Platforma “Akademia” është përzgjedhur në mes të 18 ideve rajonale si një ndër projekt-propozimet më të mira, që sjell ndryshime konceptuale të sistemit akademik të Kosovës.

Lexo: “Inhalator” shpikja e kosovarit nga Peja mbrohet me patentë

Platforma do të mbështetet financiarisht me 10.000 $ nga Rockefeller Brothers Fund dhe 2.500 euro nga FIQ.

Platforma “Akademia” u përzgjodh si njëra nga tre idetë më të mira në garën rajonale të organizuar prej FIQ “Ide Biznesi – Të Gjelbërta dhe Inovative 2017”. Dy ide të tjera garuese në këtë garë ishin edhe “DYVO” e zhvilluar nga Nikki Murseli dhe “Rrënjët tona” e ideuar nga Fisnik Kuqi.

“DYVO” është një sipërrmarje sociale, që ka për qëllim dizejnimin e aksesorëve të përditshem, nga ato trupore e deri tek ato shtëpiake, përmes ripërdorimit të mbetjeve të qelqit ndërsa “Rrënjët tona” është një sipërmarrje sociale, që ka për synim kultivimin e këpurdhave Oyster përmes riciklimit të kafesë.

FIQ e zhvillon garën “Plane biznesi – të gjelbërta dhe innovative” që nga viti 2012, me qëllim nxitjen e sipërmarrjes sociale, ekonomisë së gjelbërt dhe punësimit lokal. Ai është një fondacion që promovon filantropinë për zhvillim të qëndrueshëm në Kosovë, rajon dhe më gjerë.

Lexo: Drejtoresha e HAKO-s: “UNË DO TË DOJA SHUMË QË FILANTROPIA TË MOS BËRTITEJ”

Burimi: rtv21.tvEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00