Aftësitë që nevojiten të zotëroni për t’u bërë të suksesshëm
Përditësuar së fundmi: 16/01/2020

Aftësitë që nevojiten të zotëroni për t’u bërë të suksesshëm

Share
nga Ornela Trupja
Jan 16, 2020

Për të gjithë ata që sapo kanë mbaruar universitetin, presin të diplomohen apo kanë filluar punën tyre të parë, mund të duket shumë e vështirë për të vendosur se si do t’i hedhin hapat e së ardhmes apo se çfarë dëshirojnë të bëjnë në jetë.

Megjithatë, pavarësisht rrugës që ata do të ndjekin, apo se ku do të fokusohen në të ardhmen, ka disa aftësi që mund t’ju orientojnë drejt suksesit, sidomos atij afatgjatë. Ja cilat janë disa prej tyre:

  • Ndërmerrni rreziqe – Nëse jeni duke kërkuar të hyni në një industri që nuk keni njohuri apo keni filluar një punë që nuk keni aftësitë e duhura, është e rëndësishme të mbani mend se të gjithë të tjerët po marrin të njëjtat rreziqe. Shtyjini vazhdimisht kufinjtë e zonës suaj të rehatisë dhe shpërblimet do t’ju pasojnë.
  • Bëhuni shitësi më i mirë i vetes tuaj – Duke ditur se si ta aplikosh shitjen në markën tënde personale është çelësi për të fituar njohje.
  • Ndërtoni një aftësi specifike –Kur ke një mori talentesh, është e lehtë të ndihesh i/e kualifikuar për një numër të madh pozicionesh, por në të njëjtën kohë, mund të ndiheni të pa kualifikuar për shumë të tjerë. Të lindurit e Mijëvjeçarit të ri më të talentuar, kanë kaluar muaj duke përmirësuar një aftësi që do t’i bëjë ata shumë më të dëshirueshëm në tregun e punës.

Lexo: Si të kuptoni aftësitë e vërteta drejtuese të dikujt

  • Aplikoni meditimin – Meditimi do t’ju sjellë më shumë qetësi se çdo gjë tjetër që mund të bëni.
  • Organizoni udhëtime të shpeshta – Bëni pak pushim dhe shfrytëzoni kuriozitetin tuaj për të vizituar vende dhe për të provuar gjëra të reja.
  • Mos harxhoni shumë kohë duke menduar – Mënyra më e mirë për t’i përballuar ato është thjesht duke i marrë gjërat ashtu siç janë, në vend që të mendojmë çdo veprim gjatë gjithë kohës.
  • Bëhuni kursimtarë – Ndërsa shumë prej nesh nuk besojnë në qëllimin e një llogarie kursimi, është e rëndësishme të praktikoni aktin e të kursyerit.

Business Insider