Adobe Photoshop CC i ri identifikon objektet me një klikim të vetëm
Përditësuar së fundmi: 30/11/2017

Adobe Photoshop CC i ri identifikon objektet me një klikim të vetëm

Share
nga Jon
Nën 30, 2017

Adobe së fundmi ka publikuar një video e cila demostron një nga vegël e reja të Photoshop CC. Ai quhet, “Select subject”.

Kjo vegël përdor Adobe-Sensei, platforma për inteligjencën artificiale dhe machine learning, i cili ishte një nga pikat kryesore të Adobe Max muajin që shkoi.

Kjo vegël premton se do të shkurtojë kohën për të bërë prerje të ndryshme apo maska. Deri më tani, te preje një objekt në Photoshop CC, ka qenë “një art më vete”.

Më parë, na duhej të përdornim Lasso, Quick Select apo Pen Tools nëse donim të selektonim një objekt. Tashmë vegla e re e quajtur Select Subject e bën punën me Photoshop CC shumë më të shpejtë e më të lehtë.

Lexoni: Web Summit 2017 në Lisbonë: Ja se çfarë po ndodh me teknologjinë sot

Ajo çka është e bukur e me këtë, është se ajo mund të punojë më 1 objekt të vetëm, por edhe me grupe objektesh. Gjithashtu ajo është fjatueshëm  “mënçur” për të filtruar çdo objekt i cili mund të prishë imazhin e ri.

Por çdo teknologji e re e ka një “çmim”. Shumë komente, negative gjithashtu, kanë pasuar këtë vegël të re. Kjo do ta bëjë akoma edhe më të lehtë “hyrjen” në dizajnin grafik, duke masivizuar tregun. E gjithë kjo, shpesh çon në uljen e cilësisë, dhe shkakton pak kaos në industrinë përkatëse.

E pas gjithë komenteve negative, e gjithë kjo duket shumë e bukur për të qenë e vërtetë. Por, për fat të mirë, e gjithë kjo është e vërtetë. Video më poshtë flet më shumë për këtë vegël të re të cilën Adobe do t’a integrojë Photoshop CC e ri.

Burimi: CreativeBloq

Subscribe në kanalin tonë në YouTube