A duhet të dijë të shesë një lider? Ja disa arsye pse
Përditësuar së fundmi: 20/01/2020

A duhet të dijë të shesë një lider? Ja disa arsye pse

Share
nga Ornela Trupja
Jan 20, 2020

Introvertët në të vërtetë mund të jenë më të mirë në shitje dhe ndërgjegjia është në të vërtetë parashikuesi më i mirë i suksesit, pavarësisht nga funksioni i biznesit. Kur bëhet fjalë për përparimin e synimeve të ndonjë organizate, çdo drejtues i vetëm duhet të jetë në gjendje të shesë vizionin e tij, pavarësisht nëse është kreu i HR, IT ose financave. Ekzistojnë disa arsye se përse një lider duhet të jetë një shitës i mirë. Ja disa prej tyre:

  1. Liderët që mund të shesin fitojnë besueshmërinë e të tjerëve

Ju si lider duhet të dini çdo gjë rreth punës tuaj, por nëse nuk flisni me terma sa më të thjeshta, atëherë do jetë më e vështirë të fitoni besimin e tyre. Shitësit më të mirë janë ata që ndërtojnë lidhje dhe çdo lider duhet t’i perfeksionojë këto aftësi. Lidhja është vendi ku ndodh influenca.

  1. Liderët që mund të shesin, bëjnë që gjërat të funksionojnë më shpejt

Një lider i mirë motivon njerëzit që të bëjnë më të mirën e tyre, të mësohen me ndryshimet ose të ndjekin rrugën e përmirësimit. Që kjo të ndodhë, njerëzit në krye duhet të keni aftësi në tregimin e një historie, pasi nëse nuk e tregoni historinë siç duhet, njerëzit do të rezistojnë që të ndryshojnë ose gjërat do të marrin një kohë më të gjatë.”

  1. Liderët që mund të shesin, shtojnë vlera

Çdo lider duhet të jetë në gjendje të futet në rrjet, që të përhapë lajmin për çfarë kompania e tij është e mirë. Ndërkohë që shitja mund të mos jetë pjesë e punës që një financier kryen, pa dyshim që ndihmon kompaninë të zgjerojë ndikimin e saj, kur ai ose ajo është e aftë t’a bëjë këtë gjë.

Lexo: Çfarë kërkojnë punonjësit nga lideri i tyre

“Në qoftë se jeni personi që mund të shkoni në një event, konferencë ose darkë dhe flisni shumë shkurt për gjërat që kanë interes atëherë, gjërat nuk janë në rrugë të mbarë, por nëse do të jeni më i detajuar për gjërat që kanë ineres, atëherë keni një probabilitet më të lartë që gjërat të funksionojnë.

  1. Liderët që mund të shesin, dinë të tërheqin edhe talentet më të mirë

Në qoftë se një lider nuk mund t’a shesë vizionin e kompanisë tek kanditatët që do të punësohen, si mundet personi që do të punësohet të jetë i/e ngazëllyer që po i bashkohet organizatës?” Çdo lider duhet të jetë në gjendje të shesë kompaninë dhe mundësinë për të shfaqur talentin aty, qoftë kjo kur je duke bërë një intervistë ose thjesht duke folur me njerëzit në rrugë”.

Inc