Sipas një studimi të fundit, njerëzit që konsumojnë sasi të mëdha të ushqimeve ultra të përpunuara (UPF) priren të jenë biologjikisht më të moshuar, pavarësisht nga cilësia ushqyese e dietës së tyre. Ndryshe nga plakja kronologjike, numri i viteve që dikush ka jetuar që nga lindja, plakja biologjike ndodh në nivel qelizor.
Të qenurit biologjikisht më i vjetër mund t’i bëjë njerëzit të ndjeshëm ndaj një rreziku në rritje të sëmundjeve të ndryshme si sëmundjet e mushkërive, kanceri, diabeti, demenca dhe sëmundja e Alzheimerit. Studiuesit nga Italia analizuan të dhënat nga mbi 22,000 pjesëmarrës në Studimin Moli-sani, një grup i madh evropian i krijuar për të studiuar faktorët e rrezikut për sëmundjet kronike, për të përcaktuar efektet e UPF-ve në moshën biologjike të trupit të njeriut.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.