Chef Loris Marinetto i ka përveshur mëngët që kur ka qenë 17 vjeç. Ka punuar me Alajmon ( Le Calandre) në Padova, në Francë në Port Palace Hotel Montecarlo, në Miami tek Casa Tua, në Brazil Copacabana Palace Rio… Tani e gjen tek Miamar në Livadh.
Besimi tek potenciali i zhvillimit të turizmit shqiptar, stafi bashkëpunues dhe kurioziteti i klientëve për risitë janë tre arsyet që e kanë sjellë në Shqipëri Lorisin, chef-in e pjatave të kripura.
Lexo edhe : Pjatat që nuk duhet të porosisni në restorant, sipas shefave të kuzhinës
Për të ‘kuruar’ pjatat e ëmbla në shije e estetikë, me vete ka marrë mikun e tij dhe bashkëpunëtorin Gregory Concin. Gregory është chef-i pastiçer i Miamar. 27 vjeçari ka punuar me emra të njohur të pastiçerisë italiane dhe boterorë si El Celler de Can Roca (Girona Spanjë), Casa Cacao Girona, Foix de Sarria Barcellona, Casa tua në Miami, Pastiçeria Veneto e Iginio Massari në Brescia.
Këto janë disa nga pjatat që ia vlen t`i provosh të paktën një herë në jetë.
Lima Saranda është versioni i Ceviches peruviane. Sashimi levreku dhe Tartar karkaleci viòle që marinohet me soja lime, vaj, kripë, piper. Shërbehet me një ekstrakt limoni, portokalleje dhe karote.
Amazzonia në formën e akullores me një mouse me banana, mango dhe frut pasioni, krokant me kakao, ganash arre kokosi dhe sorbetto ananasi homemade.
Miamar e mban hapur derën e kuzhinës për më të mirët. Enzo di Pasquale nga Restoranti Aprudia është pjesë e guidës Michelin dhe do të jetë në Miamar më 12 korrik.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.