Të gjitha kuzhinat e botës mbledhur në një vend në jug falë chef-ave me yje! - Business Magazine Albania

Të gjitha kuzhinat e botës mbledhur në një vend në jug falë chef-ave me yje!

Chef Loris Marinetto i ka përveshur mëngët që kur ka qenë 17 vjeç. Ka punuar me Alajmon ( Le Calandre) në Padova, në Francë në Port Palace Hotel Montecarlo, në Miami tek Casa Tua, në Brazil Copacabana Palace Rio… Tani e gjen tek Miamar në Livadh.

Besimi tek potenciali i zhvillimit të turizmit shqiptar, stafi bashkëpunues dhe kurioziteti i klientëve për risitë janë tre arsyet që e kanë sjellë në Shqipëri Lorisin, chef-in e pjatave të kripura.

Lexo edhe : Pjatat që nuk duhet të porosisni në restorant, sipas shefave të kuzhinës

Për të ‘kuruar’ pjatat e ëmbla në shije e estetikë, me vete ka marrë mikun e tij dhe bashkëpunëtorin Gregory Concin. Gregory është chef-i pastiçer i Miamar. 27 vjeçari ka punuar me emra të njohur të pastiçerisë italiane dhe boterorë si El Celler de Can Roca (Girona Spanjë), Casa Cacao Girona, Foix de Sarria Barcellona, Casa tua në Miami, Pastiçeria Veneto e Iginio Massari në Brescia.
Këto janë disa nga pjatat që ia vlen t`i provosh të paktën një herë në jetë.

Lima Saranda është versioni i Ceviches peruviane. Sashimi levreku dhe Tartar karkaleci viòle që marinohet me soja lime, vaj, kripë, piper. Shërbehet me një ekstrakt limoni, portokalleje dhe karote.

Amazzonia në formën e akullores me një mouse me banana, mango dhe frut pasioni, krokant me kakao, ganash arre kokosi dhe sorbetto ananasi homemade.

Miamar e mban hapur derën e kuzhinës për më të mirët. Enzo di Pasquale nga Restoranti Aprudia është pjesë e guidës Michelin dhe do të jetë në Miamar më 12 korrik.

Tiranapost

 

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0